Novak o Đereu: Igra najbolji tenis na betonu

Izvor: B92, 31.Avg.2023, 00:23

Novak o Đereu: Igra najbolji tenis na betonu

Novak Đoković je bio zadovoljan posle druge pobede u tri seta na US Openu.

Igrao je dnevni meč, po teškim uslovima i velikoj vlazi, ali je ispustio samo šest gemova protiv Bernabea Zapate Miraljasa.

"Možda nije bio sjajan start kao prethodne noći, ali to je bilo zbog uslova, na terenu se osećala jaka vlaga. Rekao sam i posle prog meča da imam osećaj da je nekako manje strujanje vazduha, to se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jako slabo oseti na terenu. I uticalo je na obojicu. Počeo je dobro, imali smo razmene, posle neke od njih smo morali da se brišemo, uzelo je vremena i snage sve to. Ipak, jedan brejk je u tom prvom setu bio dovoljan. Drugi set sam odigrao veoma dobro, početak trećeg, nekoliko tesnih gemova, ali ta poslednja četiri gema odigrao sam veoma dobro. Zadovoljan sam, kako se osećam, kako igram. Uvek može bolje, ali nisam mnogo vremena proveo na terenu u prva dva kola, nadam se da ću nastaviti tako", kaže Novak.

Logično, pred meč sa Laslom Đereom, usledilo je mnogo pitanja o njihovom susretu.

"Mislim da igra najbolji tenis sada na betonu, u odličnoj je formi. Sjajno je za Srbiju da imaju tenisere u trećoj rundi. On je jedan od najvrednijih, zajedno radimo u teretani, tu smo u svlačionici. Stvarno je veliki radnik, brine o svom telu, a rezultati svakako dolazi igračima kao što je on, to su radnici i ratnici. Šljaka je svakako njegova omiljena podloga, ali napreduje i na betonu. Fizički je veoma spreman, moraću da se spremim", kaže Novak.

On je dodao i da je Laslo sjajna osoba.

"Imao jedosta nedaća sa porodicom i svime. Sjajan momak, bavi se samo svojim stvarima. Veoma je posvećen igri. Volim ga kao čoveka i igrača. Znamo se dobro jer dolazimo iz iste zemlje, igramo u Dejvis kupu. Imamo velike nade da možemo nešto da uradimo sa reprezentacijom. Želim mu sve najbolje, osim u narednom meču, očigledno!", nasmejao se Novak.

Rekao je i šta očekuje od tog duela.

"Ne može da se predvidi i da se garantuje kakav će ishod biti. Drugačiji je osećaj kada igram protiv nekog iz Srbije. Laci je smiren i tih, izuzetno posvećen ovom sportu, vredan, jako puno radi. Rezultati koji dolaze su nešto što se očekuje na profesionalizam. Dobra je da smo u formi pred Dejvis kup, igraćemo zajedno i na raspolaganju smo selektoru. Raduje me što je u formi kao reprezentativca, ali kao individualac, poseban je osećaj kada igraš protiv zemljaka. U mojoj glavi ne menja ništa, dobro se poznajemo, analiziraću pa ću gledati kako dalje", zaključio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.