Novak na mreži? Miks Edberga i Raftera

Izvor: B92, 20.Okt.2023, 19:20

"Novak na mreži? Miks Edberga i Raftera"

Novak Đoković je tokom karijere dobijao pohvale na račun mnogih udaraca, ali retko kad i voleja.

Novakova igra sa osnovne linije je godinama smatrana jednom od najboljih svih vremena, iako je on tokom karijere igrao sve bolje i na mreži.

Osvajač 24 grend slem trofeja ipak ne bi bio toliko dominantan da ne poseduje kompletnu igru, koja se dakle tiče i pokrivanja mreže.

A činjenica je da Novak to radi zaista odlično, naročito u ovoj kasnoj fazi karijere.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Tako je bivši Dejvis kup reprezentativac Australije, Voli Masur, nedavno imao prilike da priča o Novakovim kvalitetima.

U podkastu Australijan opena, Masur je istakao upravo Đokovićeve voleje, osvrćući se na jedan podatak sa poslednjeg grend slem finala u Njujorku.

"Ono što me je najviše impresioniralo u finalu US Opena protiv Medvedeva je činjenica da je na mrežu izlaazio 44 puta. Igrao je servis-volej 35 puta sa 90 odsto uspešnosti", primetio je Masur.

On je uporedio Novakovo pokrivanje mreže da nekadašnjim kraljevima servis-volej stila i takođe bivšim igračima broj jedan.

"Igrao je violeje mnogo puta, mislim da je pokrivao mrežu kako su to nekad radili Patrik Rafter i Stefan Edberg", zaključio je Masur.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.