Novak lobovima izludeo Lopesa, nova laka pobeda

Izvor: B92, 15.Okt.2015, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak lobovima izludeo Lopesa, nova laka pobeda

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira iz Masters 1000 serije u Šangaju, pošto je pobedio Felisijana Lopesa sa 6:2, 6:3.

To je bio osmi trijumf Đokovića u isto toliko okršaja sa Špancem, a u četvrtfinalu će igrati sa boljim iz duela Rišara Gaskea iz Francuske i Australijanca Bernarda Tomića.

Uskoro opširnije...

Đoković je izgubio prvi poen na meču, a zatim je osvojio narednih sedam – osvojio je gem na svoj servis i došao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do 0:40 u sledećem. Na prvoj brejk lopti imao je šansu, ali je u razmeni poslao predugu lopticu, da bi se potom Lopes izvukao uz dobre prve servise.

Borba je nastavljena, imao je Đoković još dve brejk lopte, jednu posle spektakularnog poena koji je okončao na mreži, ali je Španca služio slajs-servis i uspeo je da izjednači na 1:1.

Sledeća tri gema teniseri su na svoj servis osvajali bez problema, a onda je pri vođstvu 3:2 Đoković došao do 0:30. Osvojio je Lopes naredni poen, odigrao veoma dobro i sledeći, ali se Novak briljantno kretao i branio, da bi na kraju sustigao volej rivala i napravio viner bekhendom.

Olako je propustio Đoković prvu, bekhend slajs je poslao u mrežu, da bi usledio sjajan drop šot Španca. Ipak, Novak dolazi do nove šanse, a Lopes mu poklanja brejk duplom greškom – 4:2.

Đoković je potom sebi zakomplikovao život neuspešnim izlascima na mrežu – prvo ga je Lopes prošao, zatim nije uspeo servis-volej, a onda je Novak promašio i zicer posle dobro izgrađenog poena (0:40).

Nije paničio Đoković, osvojio je poen u dugoj razmeni, usledio je as, a onda i promašaj Lopesa na mreži, pa je ubrzo bilo 5:2. Usledili su fantastični riterni Novaka, novi brejk i osvajanje prvog seta – 6:2.

Srpski teniser već je u drugom gemu drugog seta imao 15:40, ali se Lopes izvukao zahvaljujući sjajnim servisima.

Ono što nije tada, Đoković je uradio u četvrtom gemu – dva puta u nizu Lopes je izlazio na mrežu posle servisa i slao je bekhend voleje u aut za 15:40. Onda je usledio još jedan uspešan lob Novaka i brejk za vođstvo 3:1.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.