Novak krenuo nervozno pa se furioznom igrom osvetio Čekinatu!

Izvor: B92, 11.Okt.2018, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak krenuo nervozno pa se furioznom igrom osvetio Čekinatu!

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, plasirao se u četvrtfinala Mastersa u Šangaju, pošto je u dva seta (6:4, 6:0) pobedio Marka Čekinata.

Treći teniser sveta revanširao se Italijanu za poraz na Rolan Garosu ove sezone.

Đoković će u borbi za polufinale igrati protiv Kevina Andersona, koji je savladao Stefanosa Cicipasa.

Srpski teniser nervozno je otvorio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << meč, nije uspeo da iskoristi prvih šest brejk lopti, ali kada je sedmu pretvorio u svoj poen sve je krenulo na njegovu vodenicu.

Đoković je od trenutka kada je poveo sa 4:3 u prvom setu potpuno preuzeo kontrolu i dominirao do kraja susreta.

Prvi set bio je gotov posle 46 minuta igre, a rezultat na semaforu bio je 6:4.

Tokom drugog perioda igre postojao je samo jedan teniser i Novak niti u jednom trenutku nije dozvolio Italijanu da pripreti.

KRAJ Novak bez izgubljenog gema u drugom setu dolazi do pobede!

0:5 – Đoković pravi i treći brejk u drugom setu i vodi sa ogromnih pet gemova razlike. U narednom će servirati za pobedu.

0:3 – Nastavlja se dominacija srpskog tenisera. Đoković je ponovo uspeo da oduzme servis Čekinatu i nalazi se na korak do trijumfa. Novak igra dobro u polju, još Čekinato greši i ovakav ishod je neminovan.

0:2 – Dominantno igra Đoković i sa nulom dolazi do potvrde brejka u drugom setu.

0:1 – Odmah na startu drugog seta srpski teniser pravi razliku i oduzima servis Italijanu. Ukoliko nastavi sa ovakvom igrom Novak bi uskoro mogao da završi meč.

6:4 – Bez izgubljenog poena Đoković dolazi do prvog seta. Nije dobro krenuo, međutim napravio je krucijalni brejk u sedmom gemu i na kraju zasluženo došao do prednosti.

5:3 – Sigurnom igrom Novak dolazi do potvrde brejka i sada se nalazi na gem od prvog seta.

4:3 – Konačno srpski teniser dolazi do brejka. Ukupno tek sedmu brejk loptu uspeo je da iskoristi, ali najvažnije je da je oduzeo servis Italijana i da sada servira za potvrdu.

3:3 – Dva sigurna gema na obe strane i posle pola sata igre na semaforu je nerešeno. Novak je dobio neku flašicu od ljudi iz boksa, koju je tražio na početku duela.

2:2 – Đoković spasao dve brejk lopte u ovom gemu. Ne izgleda dobro naš igrač, dosta je nervozan i vidi se da nije dobro ušao u meč. U prva dva gema nije iskoristio šanse na servis Italijana, a potom se u svom drugom gemu izvukao.

1:2 – Stradao je reket Novaka Đokovića posle ovog gema. Razlog je jer srpski teniser ponovo nije uspeo da iskoristi brejk lopte. Novak je naivno ispustio šanse i Čekinato vodi sa gemom prednosti.

1:1 – Odlično je Novak krenuo na svoj servis. Izgubio je samo jedan poen i sigurnom igrom došao do izjednačenja u prvom setu.

0:1 – Već u prvom prvom gemu srpski teniser napravio je pritisak na Italijana. Imao je Novak dve brejk lopte, ali je Čekinato dobrom igrom u polju uspeo da ih spasi i potom dobije gem. Iako nije iskoristio šanse, Novak je dobro krenuo meč.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đoković ekspresno do četvrtine finala Šangaja

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Okt.2018

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, savladao je Marka Čekinatu u osmini finala Mastersa u Šangaju rezultatom 6:4, 6:0.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.