Novak kreće protiv Nemca  na putu ka finalu dvojica Srba i Federer

Izvor: B92, 16.Jan.2020, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak kreće protiv Nemca " na putu ka finalu dvojica Srba i Federer

Novak Đoković igraće protiv Nemca Jan-Lenarda Štrufa u prvom kolu Australijan opena.

Potencijalni rival Đokoviću u drugoj rundi je bolji iz duela između Takume Ita i kvalifikanta, a u trećem kolu bismo mogli da gledamo srpski derbi.

Ukoliko Laslo Đere posle Jošihita Nišioke na drugom stepeniku preskoči Danijela Evansa.

I u četvrtoj rundi bi Đoković mogao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se sastane sa zemljakom, jer je u istom delu kostura i Dušan Lajović koji na startu AO igra protiv Britanca Kajla Edmunda.

Potencijalni rival u četvrtfinalu Đokoviću bi mogao da bude talentovani Grk Stefanos Cicipas, a u polufinalu bi mogli da gledamo novi "klasik" sa Rodžerom Federerom.

Švajcarac na startu turnira igra protiv Amerikanca Stiva Džonsona, a onda bi već u drugom kolu mogao da igra protiv jednog Srbina, ukoliko Filip Krajinović na startu turnira nadigra kvalifikanta.

Miomir Kecmanović kreće protiv Italijana Andreasa Sepija, a potencijalni rival u drugom kolu će biti bolji iz duela između Švajcarca Stena Vavrinke i bh. tenisera Damira Džumhura.

Rafael Nadal će odbranu prvog mesta na ATP listi početi protiv Uga Deljijena, prvi rival Danilu Medvedevu će biti Amerikanac Frensis Tijafo, Cicipas kreće protiv Italijana Salvatorea Karuza, Aleksandar Zverev se na startu sastaje sa Markom Čekinatom, a Dominik Tim sa Francuzom Adrijanom Manarinom.

Australijan open počinje 20. januara.

Đokovićev "put":

1R Štruf

2R Ito

3R Đere/Evans

1/8 Lajović/Švarcman

1/4 Cicipas/Bautista Agut

1/2 Federer

F Nadal

Nadalov "put":

1R Deljijen

2R Delbonis/Souza

3R Karenjo Busta

1/8 Kirjos/Hačanov

1/4 Tim/Monfis

1/2 Medvedev/Zverev

F Đoković/Federer

Federerov "put:

1R Džonson

2R Krajinović

3R Hurkač

1/8 Šapovalov/Dimitrov

1/4 Beretini/Fonjini

1/2 Đoković/Cicipas

F Nadal/Medvedev
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novakov projektovan put do finala vodi preko dvojice Srba i Federera!

Izvor: Sportske.net, 16.Jan.2020

Srbi uglavnom u Novakovom delu žreba...Održan je žreb za Australijan open, a srpski teniser Novak Đoković je u drugom delu žreba, kako to i pripada drugom nosiocu...On se nalazi u istom delu žreba kao i Rodžer Federer, ali i nekoliko srpskih tenisera...Novak će se u prvom kolu sastati sa Janom...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.