Novak je u Melburnu ispisao istoriju, a evo koliko je novca zaradio titulom u Australiji (FOTO)

Izvor: Luftika.rs, 29.Jan.2023, 14:16

Novak je u Melburnu ispisao istoriju, a evo koliko je novca zaradio titulom u Australiji (FOTO)

Fenomenalni Novak Đoković je upravo osvojio neverovatnu desetu titulu na Australijen openu u i tako ušao u klub teniskih besmrtnika, izjednačivši se sa Rafaelom Nadalom po broju osvojenih Grend slem titula.
Pored toga što je osvojio prestižni turnir, pobedom u finalu u tri seta nad Stefanosom Cicipasom, Nole se ovom pobedom od ponedeljka vraća na prvo mesto ATP liste.
CHAMPION @DjokerNole has mastered >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Melbourne for a TENTH time!@wwos • @espn • @eurosport • @wowowtennis • #AusOpen • #AO2023 pic.twitter.com/ZThnTrIXdt
— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2023

Nakon obaranja novih rekorda Novak je emotivno proslavio pobedu sa svojim timom, a zatim je dobio i pohvalu od svog protivnika da je najveći sportista koji koji je ikad držao teniski reket.
Pored osvajanja prestižne titule, Đoković je ostvario i veliku zaradu, piše Telegraf.
Naime, Nole je od početka do kraja turnira dominirao, prikazao neverovatan tenis i zaslužio svaki dolar nagradnog fonda turnira.
Ovom pobedom, Novak je kao šampion zaradio 2.115.000 dolara. Sa druge strane, poraženi Stefanos Cicipas zaradio je 1.155.000 dolara.
Posebno je zanimljivo, da je Nole u karijeri, uključujući i Australijan open, deseti po redu, došao do neverovatnih 166.901.653 dolara zarade samo od tenisa što je rekord u muškom tenisu.
Izvor: Telegraf
Novak Đoković osvojio 10. titulu u Australiji i 22. grend slem! (VIDEO)

Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Twiter

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Hvala Vam na radosti: Premijerka Brnabić čestitala Đokoviću veliku pobedu na Australijan openu (FOTO)

Izvor: 24sedam.rs, 29.Jan.2023

Pobedom na Australijan openu Novak se vratio tamo gde mu je mesto, na prvo mesto ATP liste

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.