Novak je poput hirurga, on vas prosto raspori

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 13:35

"Novak je poput hirurga, on vas prosto raspori"

Endi Rodik, bivši broj jedan svetskog tenisa, smatra da nema smisla tvrditi da Novak Đoković nije najbolji teniser svih vremena.

Rodik je u svom podkastu, opširno pričao na temu GOAT-a u svetu tenisa, po njemu, brojke su to što ovu raspravu čini mnogo lakšom.

"To što ovu GOAT priču čini tako čudnom je da mi skoro nikad ne uzimamo kao da je to konačno. Debata oko Majkla Džordana i Lebrona Džejmsa je poput, 'OK, Lebron ima manje ovoga, ali je igrao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovo, tu su drugi faktori uključeni'. Ovaj razgovor je većinom takav da matematiku ne interesuju vaša osećanja ili vaš vakcinalni status", kaže Rodik i dodaje.

"Video sam Federera na vrhuncu i to je bio najteži meč koji sam mogao da zamislim. On je bio najbolji, igrač koji kao da je bio pravljen da igra protov mene, on je bio poslednji sa kojim sam želeo da igram. Ali ako podvučete liniju ispod ulinaka velike trojke, i ako izaberete bilo koga od njih osim Đokovića, vi ste ludi. Veoma prosto, to je tako. Sve ostalo je u tome šta su vaši preferencijali što se tiče gledanja mečeva", smatra Amerikanac.

Rodik u mečevima sa članovima velike trojke ima pozitivan skor jedino sa Đokovićem, 5-4.

"Većina nas koji debatujemo, nismo sjajni u nijansiranju. Volimo proste naslove. A Novakova igra često ne proizvodi tako proste naslove. Ako možete da nađete argument protiv njegovih brojki, onda ste svesno neznalica. Volite balet, umetnost ili tu silinu igre kod Rafe, ali ja sam uvek govorio da ono što Novak radi ne iskače odmah sa ekrana za netrenirano tenisko oko. Ono što Rodžer radi je veoma očigledno. Jednako je zadivljujuće ako poznateje tenis tako dobro kao ja kao i ako je to prvi meč koji gledate. Rafa i ta snaga kojom igra, broj obrtaja loptice pri udarcu, njegova brzina, drama kada trči da stigne lopticu, čak i drama njegovog stenjanja, sve to ima smisla ako poznateje njegovu gladijatorsku figuru", kaže Rodik.

Međutim, Endi kaže da je sa Đokovićem sasvim druga stvar.

"Novak je poput hirurga. On vas bukvalno raspori. Morate da strašno rizikujete da biste mu naudili. On to zna, to može neko vreme da radi, ali i on je svestan toga da nećete moći to da činite tokom tri ili četiri sata", zaključio je Rodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

''Đoković je kao hirurg, on vas raspori''

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Feb.2024

Endi Rodik, bivši broj jedan svjetskog tenisa, smatra da nema smisla tvrditi da Novak Đoković nije najbolji teniser svih vremena.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.