Novak je novi kralj šljake, Nadalu za rođendan skinuo krunu na Rolan Garosu!

Izvor: Prva.rs, 03.Jun.2015, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak je novi "kralj šljake", Nadalu za rođendan skinuo krunu na Rolan Garosu!

Morate biti srećni što živite u ovakvoj teniskoj eri, pogotovo zbog činjenice da jedan Srbin prelazi sve granice, razbija sve mitove i vlada "belim" sportom.
 
 
 
 
Đoković je sa puta ka tituli Rolan Garosa, koju nikada nije držao u rukama, sklonio najopasnijeg protivnika, Rafaela Nadala, koji je igrao dobro, ali nedovoljno da se parira najboljem na svetu.
Novak se poput groma obrušio na šljaku, uzdrmao "Filip Šatrije" sa četiri gema u nizu >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << uz dva oduzeta servisa Rafi koji toliko nemoćan bio, da je publika bila veoma iznenađena. Jasno je bilo da je Đoković favorit u susretu, ali niko se nije nadao takvom početku, tako da se očekivao impuls protivnika.
Gore po Nadala nije moglo da bude u prvom setu, najviše zbog toga što je preko puta mreže stajao čovek koji ima odgovore za njegove forhende sa spinom, tako da je morao mnogo agresivnije da pristupi meču.
To je Španac i učinio, doduše, uz veliku pomoć Đokovića koji je nekoliko zicera poslao u mrežu, pa je Rafa vratio odmah jedan, a potom u sedmom gemu i drugi brejk, te sve to potvrdio sa gemom bez izgubljenog poena za 4:4.
Momentum je svakako bio na strani višestrukog šampiona Rolan Garosa, ali Novak ne bi bio Novak da ne pokaže raznovrsni asortiman bekhenda, forhenda, skraćenih lopti i lobova, koji su mu zajedno pomogli da u desetom gemu, taman kada treba, dođe do tri odvojene set lopte (5:4).
Ipak, Nadal se spasao, a u nastavku trpeo neverovatan pritisak i još tri brejk lopte od kojih nije mogao da se odbrani, jer je Novak iz totalne defanzive poslao fantastičnu forhend dijagonalu koja je direktno uticala da na semaforu piše 7:5.
Iako je uspeo da uzme prvi set, Nole se sudiji Sedrik Mulijeu žalio na šljaku koja nije kvašena u prvih sat vremena i da je veoma nezgodna za igru, što se dokazalo u nastavku, jer su se na obe strane dešavala čudna proklizavana.
Nadal je ponovo imao problema, još jednom godine, sa vremenom, jer ga je arbitar opomenuo zbog odugovlačenja između poena. Nije bilo brejk prilika u prvih sedam gemova, čak ni izjednačenja, a onda jedan jači pritisak totalno je poremetio Nadala koji je podlegao i napravio dve greške, dovoljne za brejk i 5:3 za Novaka.
Bolna, ali više razočarana faca Španaca, dokazivala je u tim trenucima da Nadal daje sve od sebe da preokrene meč na svoju vodenicu, i uspeo je da izbori 40:40 i spase tri set lopte, ali je bio nemoćan kod četvrte, tako da je posle 113 minuta bilo 2:0 u setovima (6:3).
Kao da je Nadal shvatio da je, i pored uloženog velikog truda, u podređenoj poziciji, a to mu je direkno uticalo na sigurnonst na startu treće deonice gde je Đoković bez mnogo pritiska izborio brejk šanse, a onda i realizovao treću koja mu je služila kao sjajna podloga za vođstvo od 2:0.
Nije preteško reći da je Novak u trećem gemu ubio u pojam španskog tenisera, jer mu je oduzeo servis tako što je loptica udarila u sajlu, te završila u Nadalovo polje, a sve je to potvrđeno još jednim sigurnim gemom za velikih i nedostižnih 4:0.
Publika je bila u muku, put ka polufinalu očišćen i nova stranica istorije otvorena, tako da će Novaku na putu do borbe za trofej stajati britanski teniser Endi Marej ili španski predstavnik David Fererer.
 
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Pogledajte kako je Rafi umalo stradala kičma

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jun.2015

Prvi reket planete na briljantan način pregazio je Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa. Publika na stadionu "Filip Šatrije" imala je zadovoljstvo da prati magičnu igru Srbina, koji je u pojedinim trenucima igrao nestvaran tenis...U drugom setu je u stilu Borisa Bekera, svog trenera, "izlomio"...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.