Novak je jedini dinosaurus u toj grupi

Izvor: B92, 31.Jul.2023, 22:07

"Novak je jedini dinosaurus u toj grupi"

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, dao je svoj sud i o priči o dolasku nove generacije.

Godinama unazad se priča o tome kako će svet tenisa uskoro opet imati "Veliku trojku", po uzoru na onu koju su činili Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal.

U razgovoru za Sportske novosti, Goran je rekao da u tim pričama nema previše osnova.

"Te priče su pomalo glupe. Smena generacija traje već nekih šest do sedam godina. Ako vidimo Medvedeva, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rubljova, Hačanova, Šapovalova, Ožea-Alijasima, Sinera, Alkarasa, Runea...Alkaras je tu već dve godine, ali recimo Medvedev je već pet ili šest, on ima 27 godina. Nisu tu od juče", primetio je Splićanin.

Gorana su pitali i ko može da bude najveći protivnik Alkarasu na poslednjem grend slemu sezone, krajem avgusta u Njujorku.

Španac brani trofej na US Openu, ali sada kada je broj jedan ima iscrtanu metu na leđima.

"Alkaras je priča po sebi, a Siner je jedini koji mu uz Novaka, može biti pretnja na US Openu. Igra koju ima Siner ne leži previše Alkarasu i imali su neke zanimljive mečeve do sada. Takođe, ako Medvedev ima svoj dan, on je takođe po meni fenomenalan igrač", kaže Goran.

Novak je i sa 36 godina i dalje sila u tenisu.

"Novak je jedini 'dinosaurus' među tim starijima. Svi ostali su baš mladi. To je normalna stvar, ali i dalje stariji moraju da se pitaju za sve", smatra Ivanišević.

Zanimljivo je i kako gleda na moguće rivalstvo Sinera i Alkarasa u budućnosti.

"Biće to svakako interesantno rivalstvo. Svaki meč im je tesan. Nema mnogo onih koji mogu da ostanu u meču sa Alkarasom osim Sinera i Đokovića. Oni koji ne mogu fa ostanu dugo u tom ritmu Alkarasa mogu odmah da spakuju rekete u torbu i idu kući", zaključio je bivši šampion Vimbldona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.