Novak je gromada, u dva seta isprašio Nadala!

Izvor: B92, 12.Jan.2020, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak je gromada, u dva seta isprašio Nadala!

Novak Đoković je doneo Srbiji izjednačujući poen u finalu ATP Kupa u Sidneju.

U velikom klasiku svetskog tenisa, pobedio je najboljeg tenisera sveta, Rafaela Nadala posle 115 minuta igre, 6:2, 7:6 (4) u meču koji će se dugo prepričavati.

Kada je bilo najteže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kada je bio pod moranjem da pobedi i tako održi tim u životu u ovom finalu, Đoković je pokazao da ima čelične nerve i zašto je toliko godina bio svetski broj jedan.

Bio je to njihov 55. obračun, novi na tlu Australije gde je Novak trijumfovao i prošle godine u onom nezaboravnom finalu Australijan Opena.

Sjajno je Đoković počeo meč. Siguran na udarcu, imao je odličan servis, besprekornu taktiku.

Odmah je uspeo da oduzme servis španskom teniseru, potom povede sa 2:0 i 3:1.

Kada je servirao srpski as, Nadal jednostavno nije imao nikakve šanse da nešto više učini, dva puta je Novak u prvom setu uspeo da osvoji gem bez izgubljenog poena.

U sedmom gemu, Đoković je uspeo da iskoristi drugu priliku za brejk i dođe do još jednog brejka, a onda je odigrao fantastičan servis gem.

Tri as servisa, Nadal je samo pogledom mogao da ih isprati i tako je srpski teniser posle 40 minuta igre imao set u džepu, 6:2.

Bio je to signal za Španca da nešto menja u igri. Morao je nekako da poremeti ritam igre protivnika, rešio je da više rizikuje i ide povremeno na mrežu.

To mu se poprilično isplatilo, u maratonskom šestom gemu je imao čak pet brejk prilika, ali Novak je čudo! Šta je sve izdržao i vratio i na kraju dobio taj gem za 3:3.

Bio je Nadal svestan da ne sme ni trenutka da popusti i dobro se držao, vodio je sa 5:4, a onda je na 5:5 viđen izvanredan gem koji je trajao više od deset minuta.

Dve brejk lopte je imao srpski teniser, ali Nadal je odoleo, makar na kratko.

Đoković je dobio naredni gem i stiglo se do taj-brejka.

Španac je prvi servirao, bio je u prednosti, vodio sa 2:1, 3:2, ali Novak je uspeo da stigne do 4:3, a potom napravi mini brejk za 5:4.

Pogrešio je Nadal, konačno popustio pod pritiskom, a potom je u poslednjem poenu poslao lopticu u mrežu i Novak je stigao do 29. pobede u duelu sa Špancem.

Tako će odluka o pobedniku ATP kupa pasti u dublu u kojem bi trebalo da igraju Đoković i Troicki protiv Nadala i Karenjo Buste.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nadal: Vratićemo se i pokušati da osvojimo sledeće godine

Izvor: RTS, 12.Jan.2020

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da će njegov tim pokušati da sledeće godine osvoji titulu na ATP kupu. Španija je poražena od Srbije u velikom finalu, rezultatom 2-1 u pobedama. . Odlučujući poen Srbiji doneli...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.