Novak i Karlos kao Rafa i Rodžer

Izvor: B92, 17.Nov.2023, 17:26

Novak i Karlos kao Rafa i Rodžer

Polufinalni duel ATP Finala između Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa biće ujedno i prvi susret dvojice najboljih tenisera na svetu u toj fazi od 2007. godine.

Poslednji put se to desilo kada su se u borbi za finale našli Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Španac je u duelu protiv Danila Medvedeva slavio u meču koji je mogao da mu donese i eliminaciju (6:4, 6:4) i tako postao treći najmlađi igrač u polufinalu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (20 godina, 196 dana), stariji samo od Andreja Medvedeva i Rafaela Nadala.

Postao je osmi Španac koji se plasirao među četvoricu najboljih i zakazao duel sa prvim reketom sveta. Karlos i Novak su se do sada sastajali četiri puta i imaju po dve pobede.

Jedini duel na betonu su odigrali nedavno u finalu Sinsinatija kada je Đoković slavio u jednom od, ako ne i najboljem meču ove sezone. Od tada se nisu ni sastajali.

Inače, ovo polufinale nam je donelo i to da u njemu igraju četvorica najboljih prema ATP listi. Drugi polufinalni par čine Janik Siner i Danil Medvedev, a možda neočekivano četvorica najboljih će biti u borbi za titulu tek po četvrti put:

1990 Edberg, Beker, Lendl, Agasi

2004 Federer, Rodik, Hjuit, Safin

2020 Đoković, Nadal, Tim, Medvedev

2023 Đoković, Alkaras, Medvedev, Siner

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.