Novak dobio prvi set

Izvor: RTS, 21.Mar.2014, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak dobio prvi set

Đoković - Šardi 1:0 (6:4, 4:3). Novak Đoković startuje na mastersu u Majamiju. Protivnik našeg asa u drugom kolu je Francuz Žeremi Šardi. Meč počeo u 20.50 časova. Direktan prenos RTS2. Ukoliko savlada ovu prepreku Novak će igrati protiv Florijana Majera.

22.03 - Prvi do brejk lopte u drugom setu dolazi Francuz pri rezultatu 3:3. Međutim, Novak ne dozvoljava iznenađenje i osvaja svoj servis.

21.32 - Prvi set trajao je 41 minut igre. Novak se pomalo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mučio na svoj servis. Protivnik je napravio više grešaka što je Đokoviću bilo dovoljno d anapravi brejk više i dobije prvi set. 

21.31 - Ekspresan povratak Novaka, ponovo napada servis protivnika i sada on ima 0:40, tri set lopte. Koristi prvu za 6:4 u prvom setu.

21.27 - Francuz se ne predaje. Napada servis našeg tenisera. Dolazi do tri vezane brejk šanse. Koristi drugu i vraća brejk, 5:4.

21.13 - Šardi pokušava da uzvrati, pritiska servis našeg tenisera. Međutim, Novak, posle tri izjednačenja, uspeva da odbije napade protivnika i potvrdi brejk, 4:1.

21.05 - Novak prvi stiže do brejka. Na servis protivnika dolazi do prednosti od 15:40, koristi prvu šansu na meču i vodi sa 3:1.

20.50 - Počeo meč između Novaka Đokovića i Žeremija Šardija. Meč je servisom otvorio naš teniser.

Pohod na četvrtu titulu u Majamiju. Žreb mu nije bio naklonjen tako da se u njegovom delu žreba nalaze Tsonga,Endi Mari i Rodžer Federer. Naš najbolji teniser igraće na startu mastersa u Majamiju sa Žeremijem Šardijem iz Francuske.

Dvadesetsedmogodišnji Šardi trenutno zauzima 48. mesto na ATP listi, a Đoković je dobio svih sedam dosadašnjih međusobnih okršaja. Poslednji put igrali su prošle godine u Vimbldonu, kada je Novak glatko slavio u tri seta.

Đoković je u Majamiju postavljen za drugog nosioca i slobodan je bio u prvom kolu. Ukoliko očekivano prođe startnu prepreku, Đoković će u šesnaestini finala igrati protiv Nemca Florijana Majera, koji je u drugom kolu savladao Hrvata Ivana Dodiga sa 2:0 (6:3, 6:2).

Novak na ovom turniru brani četvrto kolo (osminu finala). S druge strane Nadal je prošle godine propustio ovaj turnir. Đoković je na turniru postavljen za drugog nosioca i slobodan je u prvom kolu, a svoj prvi meč odigraće u petak od 20 sati po našem vremenu.

Trenutno drugi teniser sveta nalazi se u delu kostura u kojem su Britanac Endi Marej, potencijalni rival u četvrtfinalu, i Švajcarac Rodžer Federer, koga je pobedio u finalu Indijan Velsa, a sa njim bi mogao da se sastane u polufinalu Majamija.

Potencijalni Đokovićev protivnik u osmini finala to su Španac Tomi Robredo i Letonac Ernests Gulbis, u četvrtfinalu Marej, Francuz Žo-Vilfrid Conga i Nemac Filip Kolšrajber, a u polufinalu Španac David Ferer, Federer, Francuz Rišar Gaske i Bugarin Grigor Dimitrov.

Turnir masters serije na Floridi, kojeg je Đoković osvajao 2007, 2011. i 2012. godine, igra se od 19. do 30. marta za nagradni fond od 5,64 miliona dolara, a titulu brani Britanac Endi Marej.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.