Novak: Želim da ostanem neporažen ove godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Feb.2020, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: Želim da ostanem neporažen ove godine

Novak Đoković bio je vidno zadovoljan posle osvajanja titule u Dubaiju. Srpski teniser, malo kroz šaku malo i ozbiljno, rekao je da želi da ostane neporažen ove sezone, ali da ide korak po korak.

Novak je u finalu Dubaija savladao Stefanosa Cicipasai tako ostvario 18. trijumf u 2020. godini.

"Sjajna nedelja. Protif Stefa nikad nije lako, on je jedan od najboljih igrača sveta. Imao sam sreću da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << držim svoj servis na početku meča. Bilo je teško, jedan brejk je odličio pobednika prvog seta. Slično je bilo i u drugom setu, bilo je tesno. Sjajna nedelja u Dubaiju, želim svima da se zahvalim. Ovaj turnir je uvek bio veoma jak, dovodio najbolje igrače na svetu. I moj trener Goran (Ivanišević) je ovde osvojio turnir pre nekoliko decenija", našalio se vidno raspoloženi Đoković.

Novak je osvojio petu titulu u prestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata, a posebno je zadovoljan bio konstantnošću.

"Konstantnost udaraca sa osnovne linije. Juče sam bio na jedan udarac od poraza, Monfis je imao tri meč lopte. Lako je moglo da se desi da se ne borim za trofej ovde. To je sport, stvari se jako brzo okrenu. Zahvalan sam za ovu šansu i cenim ovaj trenutak. Mislim da sam igrao dosta dobro većinu mečeva, sa usponima i padovima, ali to je normalno", smatra Novak.

Cicipas je i prošle godine poražen u finalu Dubaija, a bolji od njega bio je Federer. Pitanje za Novaka bilo je da li je Grk budućnost tenisa.

"Stef je više sadašnjost nego budućnost. On je više nego samo odličan teniser. On je sjajan momak, veoma je harizmatičan. Doneće mnogo dobrih stvari našem sportu u budućnosti", pohvalio je protivnika u finalu Đoković.

Novak je neporažen od starta ove godine, a srpski teniser ima velike planove za nastavak sezone.

"Jedan od ciljeva je da ostanem neporažen cele sezone. Šalim se... U stvari, ne šalim se! Početak je sezone, idem korak po korak. Imao sam odličan početak, pobedio na ATP kupu i Australijan openu. Sada i Dubaiju. Volim da igram na betonu, to je najbolja podloga za mene. Pokušaću da nastavim sa pobedama - što više pobeda, to je samopouzdanje veće i ubuđenje da se borim u svakom meču", završio je Novak.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.