Novak: Verujem da mogu daleko

Izvor: Prva.rs, 18.Jan.2015, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: Verujem da mogu daleko

Prvi Gren slem sezone počinje u ponedeljak, a Novaka dan kasnije očekuje susret sa Slovencem Aljažom Bedeneom.
Đoković je u “Melburn parku” ostvario neke od najvećih uspeha svoje karijere, a titulu na Australijan Openu osvajao je četiri puta, poslednji put pre dve godine.
Mislim da nije lepo već sada pričati o tituli kad turnir još nije počeo. Postoji veliki broj igrača koji su konkurenti za titulu. Kada se uzmu u obzir svi uspesi koje sam tokom karijeri imao na >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << ovom turniru, to mi daje razlog i samopouzdanje da verujem da mogu daleko da doguram. Opet, znam da moram dobro da započnem turnir. Početak je sezone, a pred nama je jedan od četiri najveća turnira. 120 igrača želi da dokaže da zaslužuju da budu tu, svi imaju veliku motivaciju da pobede najbolje. To je nešto što sve nas čini opreznim, i zbog toga moramo da imamo pravi pristup, pa razmišljam meč po meč”, rekao je Novak

Novak je istakao da ne poznaje dobro svog prvog rivala, ali da je svestan da 25-godišnji Slovenac, koji je u glavni žreb stigao kroz kvalifikacije, nema šta da izgubi. 

Znam da je iz Slovenije. Gledao sam ga malo u Čenaju i video da je igrač sa osnovne linije. Ima dobar, solidan, dvoručni bekhend. Očigledno je da će biti motivisan da ostvari dobar rezultat. Ako budemo dobili šansu da igramo na centralnom terenu, to će biti jedinstveno iskustvo za njega. On nema šta da izgubi, svi ti igrači koji su niže rangirani nemaju šta da izgubi. Zbog toga su oni veoma opasni u prvim rundama. Nadam se da ću dobro ući u turnir, kao prethodnih godina. Ako to učinim, imam dobru šansu da pobedim”, naglasio je srpski teniser.
Na pitanje kako mu se čine tereni, da li su brži u poređenju sa prošlom godinom, Novak je rekao: 

I prošle godine sam mislio da su brži nego prethodne, to je bio moj subjektivni osećaj. Pričao sam sa nekim teniserima i oni su mi rekli da sui mali isti osećaj. Ali, tereni su isti za sve, zbog toga dolazimo ovde nedelju dana ranije i toliko treniramo, da bismo se navikli. Vreme je do sada bilo veoma dobro, nismo imali ekstremne vrućine. Nekoliko dana je i padala kiša, a to je bilo osvežavajuće. Jasno je da je vreme ovde nepredvidljivo i verujem da će biti sjajno ako ostane ovako, biće dobro za tenis”. 

Pre tačno deset godina Novak je upravo na Australijan Openu sa Maratom Safinom odigrao svoj prvi meč na Gren slemu. Prvi reket sveta ističe da se mnogo toga promenilo od tada, ali nešto i nije. 

Drugačije su okolnosti bile tada i sada. Volim ovaj sport, igranje tenisa mi daje veliko zadovoljstvo. Dokle god je tako, imam veliku motivaciju da igram i to na najvećim turnirima. Takav je i Australijan Open. Sećam se da sam se 2005. godine prvi put u karijeri kvalifikovao za neki Gren slem, igrao sam sa Safinom, koji je kasnije osvojio titulu, i to je bilo veliko iskustvo za mene. Nisam ostao dugo na terenu, ali sam uživao”, naglasio je Novak. 
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.