Novak: Imao sam na 0-2 razgovor sa sobom u ogledalu, bio sam ljut

Izvor: B92, 02.Sep.2023, 07:48

Novak: Imao sam na 0-2 razgovor sa sobom u ogledalu, bio sam ljut

Novak Đoković je osmi put na grend slemu uspeo da preokrene meč sa 0:2.

Ovog puta posle tri sata i 45 minuta slavio je u srpskom derbiju protiv Lasla Đerea, 4:6, 4:6, 6:1, 6:1, 6:3.

U razgovoru sa Bredom Gilbertom na terenu, izneo je prve utiske.

"Neverovatno. Skoro je dva sata ovde, toliko je ljudi ostalo. Hvala vam mnogo. Toliko ste nas podržavali obojicu. Nadam se da ste uživali u ovom šou. Jedan od najtežih mečeva u ovoj i poslednjih nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godina. Ovo je jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao", kaže Novak.

Na pitanje na šta je pomislio kada je bilo 0:2, kada je otišao u svlačionicu, rekao je da je bio ljut na sebe.

"Neću da lažem, imao sam razgovor sa sobom u ogledalu. Bio sam ljut. Mislio sam šta bi trebalo učiniti. Morao sam da se nateram da dignem sebe, da verujem u sebe. Dešavalo mi se slično i ranije, nekoliko puta nisam uspeo, ali večeras jesam", dodao je Novak.

Pitao ga je Bred Gilbert i je li osetio umor u petom setu?

"Ako se umorio, on to nije pokazivao. Igrao je bolje u petom setu, bolje nego treći i četvrti. Disao mi je za vrat, pretio brejkom, igrao zaista veoma dobro. U ovakvim uslovima odskok je nešto niži. Uslovi su nešto sporiji ove godine. Bilo mi je teško da nađem rešenje, svi aspetri igre su bili teški, ali nije išlo od početka. U trećem setu sam se podigao. Hvala svima koji su me podigli i bodrili me. Napravio sam još jedan brejk, pa sam shvatio da imam šansu da nastavim. Zaigrao sam agresivnije. Njegove igre nisu bile kao u prva dva seta, ali nisam se predavao do poslednjeg udarca", priznao je Đoković.

Na kraju, priznao je da je jako umoran.

"Znam da me je Koko lepo najavila, ali sada me zanima samo da se odmorim, da odspavam. Da se opustim", zaključio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.