Novak: Imam pred sobom još nekoliko uspešnih sezona

Izvor: B92, 06.Nov.2023, 22:34

Novak: Imam pred sobom još nekoliko uspešnih sezona

Novak Đoković ne planira da uspori kada je reč o osvajanju najvećih titula.

Svetski broj jedan je u nedelju osvojio 97. pehar u karijeri, 40. masters i sedmi trofej na tuniru u Parizu.

Uz sve što je uradio ove godine, ima velike ambicije kada je reč i o poslednja dva takmičenja u sezoni, ATP Finale i Dejvis kup, ali generalno i kada je u pitanju naredna sezona.

"Pokušavam da budem dobar student ove igre i držim korak sa brojkama, ali istovremeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << želim da usmerim svoju pažnju ka narednom izazovu. Sve dok sam aktivan igrač to će biti mentalitet koji će me držati. Osvojio sam ovo, ali to je već iza mene. Naravno da sam ponosan na svoje dostignuće, ali već okrećem novu stranicu. To na sreću ili nesreću funkcioniše kod mene i mentalno idem unapred. Jer dok sam još aktivan želim da osvojim još više i da igram i dalje na najvišem nivou. Grend slemovi i mastersi su najvažniji turniri u našem sportu", kaže Novak.

Jedan od rekorda koji ne drži je po ukupnom broju titula u karijeri, tu je i dalje neprikosnoven Džimi Konors.

"Što ne bih oborio i taj rekord? Sada imam 12 manje, ali i još nekoliko uspešnih godina tenisa pred sobom. Trudim se da uživam u trenutku koji sada znače više i vrede duplo. Kada se vidi u kojoj sam fazi karijere osvojiti svaki turnir znači. Iako to deluje rutinski, svaka pobeda na mastersu ili grend slemu mnogo mi znači", zaključio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.