Novak: Duh koledža je nešto posebno

Izvor: B92, 10.Mar.2024, 11:54

Novak: Duh koledža je nešto posebno

Novak Đoković je morao prilično da se pomuči da dođe do jubilarne, 400. pobede na mastersima.

Aleksandar Vukić iz Australije, zadržao ga je na terenu dva sata i deset minuta, ali ljubitelji tenisa u Kaliforniji ipak nisu videli iznenađenje - Novak je slavio sa 6:2, 5:7, 6:3.

Na skoro punom centralnom stadionu, kapaciteta 16.100 mesta, teniski navijači u Indijan Velsu videli su Novaka prvi put još od 2019. godine.

Novak je posle meča za Tenis Čenel >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao da se dobro pripremao za turnir u Kaliforniji.

"Nisam igrao duže od pet nedelja. Poslednji meč pre ovoga bio je u Australiji, očigledno, bilo je tu malo i nerava, da li ću početi dobro... Trenirao sam dobro, imao sam dovoljno vremena da se spremim. I mislim da sam dobro počeo, dobio sam, prvi set sa 6:2. Onda je Vukić pojačao, odličan servis, jaki forhendi, smanjio je broj neiznuđenih grešaka. Pomerio me je unazad, bio sam u defanzivi, dao sam mu više vremena da manevriše sa loptom. Tu igru jakih udaraca doveo je do savršenstva krajem drugog i početkom trećeg seta, tada je meč bio otvoren, ali onda sam našao prave udarce. Uzeo sam mu servis i završio meč u stilu", kaže Novak.

Upitan je i kako uspeva da ostane u tako sjajnom raspoloženju i van terena.

"Dobro pitanje, jer pokušavam da stvari držim u ravnoteži. Deo mene je vatreni takmičar, koji želi sve da osvoji, svaki meč i turnir. Moram da napravim izbor, da poštujem rutine, da budem disciplinovan, a da opet imam volju. Istovremeno pokušavam da uživam, da dam pažnju aktivnostima van terena, stvarima koje nisam imao vremena da radim 20 godina. Nekako sam selektivniji po pitanju biranja turnira, što mi daje vremena da radim na rasporedu dužnosti van terena, da gledam Lejkerse ili Jokića, da sa porodicom provodim vreme po Los Anđelesu. To je zahvaljujući tome što ne moram da igram uvodne turnire za Indijan Vels, to daje više vremena, što je sjajno, tražim ravnotežu, jer sam se ponašao pomalo poput robota skoro 20 godina, tako da uživam u svemu", dodao je Đoković.

Još jednom je pričao i o iskustvu treniranja na UCLA univerzitetu.

"Bilo je sjajno. Odavno sam želeo da treniram na UCLA, to mi je jedno od omiljenih mesta na svetu za vežbanje. Energija koledža je nešto sasvim drugačije, osećate atmosferu uz te sjajne uslove, fudbal, košarka, tenis, sve je tu jedno do drugog. Tu su studenti, prolaze pored vas, idu na predavanja, tu su teniski timovi, razgovaraju sa trenerima, a može i da se trenira na UCLA fudbalskim terenima, tako da mi je bilo lepo. Oduvek sam voleo duh koledža, to je drugačije od onog što imamo u Evropi i ostatku sveta, taj društveni deo, interakcija, pozitivna energija, volja svih da učestvuju i budu deo toga. Drago mi je da sam i ja mogao da uzmem nešto od toga, to je pravi blagoslov", iskren je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.