Novak Đoković strogo izbegava jednu namirnicu

Izvor: B92, 25.Jul.2023, 21:55

Novak Đoković strogo izbegava jednu namirnicu

Poznato je da se Novak Đoković još 2010. odrekao glutena, mlečnih proizvoda i rafinisanog šećera, a smanjio je i unos crvenog mesa. Iako se nikad nije deklarisao kao vegan ili vegetarijanac, jer smatra da su to "etikete koje se pogrešno tumače", namirnice biljnog porekla čine osnovu njegove ishrane.

Slavni teniser i njegova supruga Jelena u svojoj ishrani nikada ne koriste šećer. Tačnije, prema tvrdnjama portala Ocinator, izbegavaju prerađene šećere kojih ima u slatkišima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i gaziranim pićima.

Kada poželi neki slatkiš, Đoković se počasti urmama, koje sadrže puno šećera, ali najviše fruktoze. Urme su bogate vlaknima, a imaju i nizak glikemijski indeks od samo 42, što ih čini odličnom opcijom kada poželite nešto slatko.

U knjizi "Serviraj za pobedu" Đoković je podelio još jednu tajnu svoje ishrane. Svako jutro pojede dve kašičice manuka meda i popije veliku čašu vode sobne temperature. Ovaj med koji potencijalno može pomoći kod niza zdravstvenih problema, uključujući infekcije ešerihija koli i stafilokoke, ponekad pojede i na terenu između setova.

Manuka med poznat je po visokom sadržaju vitamina B kompleksa, kalcijuma, bakra, gvožđa, magnezijuma, kalijuma, natrijuma i cinka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đoković strogo izbjegava jednu namirnicu

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jul.2023

Poznato je da se Novak Đoković još 2010. odrekao glutena, mliječnih proizvoda i rafinisanog šećera, a smanjio je i unos crvenog mesa. Iako se nikad nije deklarisao kao vegan ili vegetarijanac, jer smatra da su to "etikete koje se pogrešno tumače", namirnice biljnog porijekla čine osnovu njegove...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.