Novak Đoković razgovarao sa prevarantom, rekao mu važne stvari o sebi i porodici

Izvor: B92, 07.Mar.2024, 14:42

Novak Đoković razgovarao sa prevarantom, rekao mu važne stvari o sebi i porodici

Poznati motivacioni govornik, Džej Šeti, optužen je za veliku prevaru.

Britanski Gardijan tvrdi da je Džej lagao u biografiji, a njegovi gosti bili su Novak Đoković, Kobi Brajant, Kim Kardašijan, Met Dejmon, Mišel Obama i mnoge druge slavne ličnosti.

Gardijan piše da je Džej postao milioner zahvaljujući motivacionim govorima, uz to je izdao dve knjige i lagao o detaljima iz života.

"Šetijevi bivši saradnici tvrde da je tokom vremena za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje tvrdi da je živeo kao monah ustvari bio na svom imanju u Londonu", navodi Gardijan.

Novak mu je gostovao pre tri godine, čak ga je i očarao Šeti. Razgovor nije bio sportski, već o porodici, odrastanju i drugim stvarima.

"Nakon što je diplomirao, Šeti se odriče materijalnog da bi i sam živeo kao monah. Tri godine kasnije, on ima još jedno otkrovenje: njegova svrha života nije da živi skromnim životom monaha, već da koristi svoje natprirodne veštine govorništva da bi podelio mudrost sa svetom. Tako počinje njegova transformacija u javnu ličnost i njegov brz uspon do slave. Šetijev uspeh je u velikoj meri zasnovan na ovoj pozadinskoj priči bogaćenja. Njegove kvalifikacije za najistaknutijeg svetskog gurua mentalnog i duhovnog zdravlja su, prema njegovim rečima, došle iz duhovnog buđenja i vremena koje je proveo u samoći u ašramu „u selu blizu Mumbaja“. Ali ljudi bliski Šetiju postavljaju pitanje da li je njegovo preobraćenje u monaški život bilo tako dramatično", piše Gardijan.

Veliki deo Šetinog duhovnog obrazovanja nije se odvijao u Indiji, već u Votfordu, orbitalnom gradu izvan severozapadnog Londona, kažu oni.

"Nije bio tamo zbog duhovnog otkrića na koledžu, već zato što je odrastao u Međunarodnom društvu za svest Krišne (poznatom i kao Hare Krišna pokret). Šeti kaže da je svoje vreme provodio kao monah u meditaciji i religijskim studijama, ali je takođe proveo mnogo vremena praveći prozelitističke video snimke za društvene mreže i održavajući predavanja na univerzitetima u Londonu. Šeti gotovo nikada ne otkriva svoju povezanost sa Hare Krišnom, možda zabrinut za problematičnu istoriju organizacije, koja uključuje navode da su 1970-ih i 1980-ih članovi učestvovali u telesnom kažnjavanju, seksualnom zlostavljanju dece i, u dva navrata, u zaveri da počine ubistvo. Umesto toga, on svoju duhovnost predstavlja nejasnim terminima."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Dzej

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.