Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2021, 03:10

Novak Đoković pomera granice i u zaradi, trenutno je na 148.092.073 $

Teniski kralj novom grend slem krunom povećao i bankovni saldo. Prednost Srbina u odnosu na drugoplasiranog Medvedeva na ATP listi skoro 2.000 bodova

Planeta se klanja srpskom geniju, najboljem našem sportisti svih vremena. Osvojio je Novak Đoković drugi put Rolan Garos, skinut je sa pariskom trona „kralj šljake“ Rafael Nadal. U finalu, Stefanosu Cicipasu ni prednost od 2:0 u setovima nije bila dovoljno za grend slem krunu. Novak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je stigao do 19. titula na najvećim turnirima i sada kreće u napad na Zlatni slem (osvajanje sva četiri najveća turnira u godini), kao i najsjajnije odličje na Olimpijskim igrama, što mu nedostaje u bogatoj karijeri.

Trijumfom na pariskoj šljaci i bankovni račun našeg asa je povećan. Srbin je titulom na Rolna Garosu inkasirao 1.690.000 dolara. Cicipasu je za finale pripalo 907.000. Ove sezone samo od nagrada na turnirima, najbolji tenisr današnjice je zaradio više od 4.000.000 dolara.

Ponedeljak, 15.00: (2,80) Škotska (2,85) Češka (2,90)

Đoković je pre sedam godina postao prvi teniser koji je probio magičnu sumu od 100.000.000 dolara od nagrada (ne računaju se sponzorski ugovori). Trenutno je najbolji teniser sveta na cifri od 148.092.073 zelenih novčanica, ubedljivo najviše u istoriji tenisa.

Primera radi, Rodžer Federer je stigao do 129.992.673 dolara, a Rafael Nadal je u karijeri inkasirao 124.480.032.

Pred Đokovićem je mala pauza i odmor, a onda startuje sezone na travi i najveći tutnir na svetu Vimbldon koji je Novak osvajao pet puta. Imaće srpski as priliku u Londonu da sustigne Rodžera Federera i Rafaela Nadala po broju grend slem kruna. Švajcarac i Španac imaju 20, a Novak 19.

"Nikad nisam mislio da je te nemoguće. Još nisam stigao do tamo, ali sad je jedan manje razlike. Rafa i Rodžer i dalje igraju sjajno, svi imamo istu priliku na Vimbldonu i na narednim grend slemovima. Nastaviću da ih jurim, ali ću se istovremeno držati mog originalnog puta. Sva trojica imamo svoje puteve”, nije Novak padao u euforiju posle velikog trijumfa protiv Grka Cicipasa i druge krune na pariskoj šljaci.

Na najnovijoj ATP listi, Đoković je ostao ubedljivo prvi sa 12.113 bodova, skoro 2.000 više od Rusa Danila Medvedeva (10.143) koji je ostao na drugoj poziciji i pored lošeg rezultata u Parizu. Rafael Nadal je zadržao treću poziiji, a Cicipasu je za uteho to da je prestigao Dominika Tima na četvrtom mestu. Austrijanac je poražen već u prvoj rundi Rolan Garosa.

U prvih 10 su još Aleksandar Zverev, Andrej Rubljov, Rodžer Federer, Mateo Beretini i Robeto Bautista Agut.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.