Novak Đoković je najbolji sportista današnjice

Izvor: B92, 26.Nov.2023, 09:32

"Novak Đoković je najbolji sportista današnjice"

Boris Beker, nekadašnji broj jedan, uporedio je Novaka Đokovića sa najvećim sportistima današnjice.

Nemački stručnjak, koji je sada trener Holgera Runea, rekao da je da Novak "najbolji sportista današnjice".

Đoković je imao briljantnu sezonu u kojoj je osvojio tri grend slema i po osmi put godinu završio na prvom mestu.

"Možda bi stvari trebalo da gledamo drugačije, jer on nije samo najbolji teniser današnjice, već i najbolji sportista. Želim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ga poredim sa Lionelom Mesijem, Lebronom Džejmsom i Tomom Brejdijem", kaže Beker z svom podkastu "Žuta loptica".

On je nastavio da hvali Novaka, sa kojim je kao trener osvojio šest grend slem titula.

"Po meni, on je u toj kategoriji jer su svi ti sportisti dominirali ili dominiraju u svom sportu, čak iako su u srednjim ili kasnim tridesetima. Nadam se da će ovako nastaviti još dugo, jer ništa bolje ne može da se desi mlađim igračima od toga da igraju na najvišem nivou sa najuspešnijim svih vremena. To je najbolja lekcija u tenisu", rekao je Beker.

Smatra da će Novak još dugo biti na vrhu.

"On je kralj lavova. Činimo sve da publiku naučimo ono što je nemoguće naučiti, šta je on osvojio u ovih 16 ili 17 godina karijere, a da opet možda igra i najbolji tenis u 36 godini. Ove godine uzeo je tri grend slema u stigao do finala Vimbldona. Bio je nadomak kalendarskog slema u 36. godini. To je vanserijiski", zaključio je Beker.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.