Novak Đoković ispisao nove stranice teniske istorije

Izvor: Vostok.rs, 20.Avg.2018, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak Đoković ispisao nove stranice teniske istorije

Novak Đoković ispisao je nove stranice teniske istorije, pošto je postao prvi u istoriji sporta koji je osvojio svih devet turnira Masters 1000 serije, pobedom nad Švajcarcem Rodžerom Federerom, nakon sat vremena i 25 minuta tenisa.


Novak je sjajno odigrao turnir koji je za njega bio veoma naporan, pošto je do finala svaki meč igrao po tri seta, a četvrt i polufinale je igrao u istom danu.


U finalu protiv Federera Novak je uspeo da prekine niz Federera od četiri godine bez izgubljenog servis gema u Sinsinatiju.


U prvom setu Novak je već nagovestio da Federer neće imati nimalo lak posao protiv srpskog tenisera, pa je nakon tri neiskorišćene brejk lopte u prvim gemovima, Đoković protivniku oduzeo set u sedmom gemu za vođstvo od 4:3, što je prethodilo osvojenom setu nakon 38 minuta igre. 


Drugi set išao je drugačijim tokom, pošto je Švajcarac rano došao do brejka i vođstva od 2:0.


Novak je uspeo da uzvrati brejk već u narednom gemu, a do drugog brejka u setu, a trećeg na meču došao je ponovo u sedmom gemu, ponovo je poveo sa 4:3, što je omogućilo da se sa 6:4 osvoji drugi set.


Novak je postaoprvi igrač u istoriji sa tzv. "Zlatnim mastersom", pošto je osvojio svih devet Masters turnira.

Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novakova istorijska pobeda u dva minuta VIDEO

Izvor: B92, 20.Avg.2018

Novak Đoković ispisao je protekle noći nove stranice teniske istorije, a protivnik nije mogao biti savršeniji...Srpski teniser je nadigrao Rodžera Federara 6:4, 6:4 i postao prvi igrač u istoriji koji je kompletirao "Zlatni masters"...Posle Indijan Velsa (5), Majamija (6), Monte Karla (2), Madrida...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.