Izvor: Radio 021, 08.Mar.2021, 15:02

Novak Đoković i tenis: 311 magičnih nedelja - ostala su još dva velika cilja

Đoković je prvi put na čelo svetske liste tenisera došao 4. gula 2011. godine, pošto je u polufinalu Vimbldona savladao Francuza Žoa Vilfreda Congu.

EPA

Kada se 1994. u televizijskoj emisiji pojavio sedmogodišnji klinac sa kačketom, držeći reket maltene veći od njega, i rekao da mu je cilj da bude najbolji teniser na svetu - malo ko je shvatao koliko je u toj nameri ozbiljan.

Dvadesetsedam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << godina kasnije, taj čovek - Novak Đoković - najbolji teniser sveta, započeo je rekordnu 311. nedelju kao prvoplasirani igrač sveta na ATP rang listi.

Mnogo toga o čemu je maštao u teniskoj karijeri Đoković je ostvario, a on nastavlja obara rekorde i pomera granice nadmećući se sa najvećim rivalima - Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

Deveti Australijen open za Đokovića: „Ljubav se nastavlja“ Ko je najbolji teniser svih vremena - šta kažu brojke Novak Đoković: Kako je rastao teniski div

Pre sedam dana Đoković se izjednačio sa Federerom po vremenu provedenom na vrhu ATP liste, a sada ga je ostavio iza sebe.

„Posle obaranja rekorda po broju nedelja na prvo mesto, biće mi lakše, jer ću moći da se skoncentrišem na osvajanje što više grend slem trofeja", rekao je Đoković, a prenosi BBC Sport.

Big day today

— Novak Djokovic (@DjokerNole) March 8, 2021
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.