Novak Đoković Fondacija: Počinje sezona darivanja za vrtić u Odžacima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2022, 14:30

Novak Đoković Fondacija: Počinje sezona darivanja za vrtić u Odžacima

“Sezona darivanja” ove godine posvećena prikupljanju sredstava za opremanje 4 radne sobe vrtića u Odžacima; uz mesta za još 100 mališana nestaje lista čekanja – a nastaje radost za brojne porodice

U svojoj šampionskoj misiji da do 2030. godine svako dete u Srbiji dobije svoje mesto u vrtiću, Novak Đoković Fondacija vas poziva da za predstojeće praznike svoje dobročinstvo i ljubav posvetite ostvarenju još jednog plemenitog cilja. U svojoj tradicionalnoj akciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << “Sezona darivanja” prikupljaće se sredstva za opremanje još 4 radne sobe vrtića u Odžacima – sa ciljem da se ostvari iznos od 50 hiljada evra u donacijama.

Ujedinjeni u plemenitoj inicijativi sa dobronamernim ljudima iz naše zemlje, dijaspore i celog sveta da se prepozna značaj ulaganja u rani razvoj dece, Novak Đoković Fondacija i ove godine organizuje donatorsku kampanju koja će trajati od 29. novembra do 8. januara. Kompletiranjem kapaciteta vrtića u Odžacima za još 100 mališana u potpunosti će biti podmirene potrebe pružanja uslova za rano obrazovanje dece iz ovog brzo rastućeg centra privrede u tom delu Vojvodine – što će doneti veliku radost brojnim porodicama. U slučaju da ovaj iznos bude premašen kao što je bio slučaj u prošlogodišnjoj “Sezoni darivanja” – sredstva će biti uložena u otvaranje novih vrtića u Srbiji.

Tako je prošle godine prikupljeno dovoljno sredstava ne samo za Niš – projekat za koji je kampanja bila prvobitno namenjena – već i za otvaranje novih vrtića u Brzom Brodu (125 dece) i Sajlovu (250 dece), koji su ove godine uveliko krenuli sa radom. Otvaranje vrtića za 100 dece u Nišu planirano je za sledeću godinu.

U skladu sa tim opredeljenjem, Novak i Jelena Đoković i ovoga puta naglašavaju važnost ostvarenja cilja Fondacije - da do 2030. godine svako dete u Srbiji dobije pristup vrtiću.

"Nema lepših i važnijih pobeda od onih koje iz godine u godinu zajedno ostvarujemo time što u programe ranog razvoja uključujemo još više dece i omogućavamo im da se razvijaju na najbolji mogući način. Zajedno sa našim partnerima, donatorima, prijateljima i institucijama koje nas podržavaju, menjamo svest ljudi o ovom važnom cilju za srećniju budućnost, i ponosan sam što je naša zajednica sve brojnija i posvećenija njegovoj realizaciji“, rekao je Novak Đoković, osnivač Fondacije i višestruki najbolji sportista sveta.

"Misija Fondacije je da širokim delovanjem stvaramo najbolje uslove za dinamičnije i sadržajnije ulaganje u decu i njihovu budućnost predstavlja našu svakodnevnu inspiraciju, i presrećni smo što je iz godine u godinu delimo sa sve većim brojem prijatelja koji podržavaju naše vrednosti. Podstrek koji crpimo iz svakog uspeha i sreće svakog deteta i porodice otvara nam mogućnosti za još veće ciljeve i nove ideje, i sigurni smo da će prikupljanje sredstava za još četiri radne sobe vrtića u Odžacima biti još jedan odličan povod da se potvrdi humanost, solidarnost i mudrost svih koji će sa nama raditi na njegovom ostvarenju u okviru Sezone darivanja”, naglašava Jelena Đoković, suosnivač i globalna direktorka Fondacije.

Donacije za otvaranje još 4 radne sobe vrtića u Odžacima se mogu ostvariti preko sajta Fondacije ili putem SMS broja 2205 (sa tekstom Odžaco). Broj važi samo za mobilne operatere u Srbiji, a cena poruke je 200 dinara.

Izgradnja i adaptacija vrtića sa ciljem stvaranja bezbedne i podsticajne sredine u kojoj deca mogu da rastu, razvijaju se i uče, jedan je od najvažnijih projekata Novak Đoković Fondacije. Zahvaljujući ovoj inicijativi, do sada je rekonstruisano, adaptirano i opremljeno 54 vrtića širom Srbije, pomoć je dobilo više od 52,500 dece, obučeno je 2,200 učitelja/vaspitača i podržano 8,100 roditelja. Novak Đoković Fondacija uz podršku donatora i zajedno sa njenim osnivačima, Novakom i Jelenom Đoković, u proteklih 15 godina je uložila 15 miliona evra u programe i projekte koji su usmereni na rani razvoj dece u Srbiji – noseću aktivnost Fondacije u našoj zemlji.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.