Nole: Šampionska borba za normalnu Srbiju

Izvor: Blic, 17.Sep.2015, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nole: Šampionska borba za normalnu Srbiju

Novak Đoković i „Blic“ juče su udruženim snagama pokazali zašto su bez premca najbolji u poslovima kojima se bave.

Najbolji svetski teniser, uređujući jučerašnje rođendansko XL izdanje najčitanijih novina u Srbiji, afirmisao je neke od najvažnijih društvenih tema, tražeći rešenje za probleme poput činjenice da našoj zemlji nedostaje čak 2.500 vrtića.

A naši čitaoci su prepoznali važnost tih tema i problema. Novinari i urednici „Blica“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i zaposleni u kompaniji „Ringier Axel Springer“ juče su tokom celog dana dobijali pohvale za rođendanski broj.

„Blic“ je juče planuo. Od kioska do kioska tražio se primerak više. Tim mladih novinara i urednika u šampionskoj saradnji sa najvećim srpskim sportistom svih vremena istraživao je teme koje muče većinu građana Srbije. O tekstovima se pričalo širom Srbije, a najveću pažnju privukla je upravo priča o nedostatku vrtića.

- Samo u Beogradu nedostaje vrtića za 6.000 dece, što znači da nam treba od 15 do 20 novih objekata. Hvala vam što ste pokrenuli ovu temu, a Novak Đoković je prava osoba za saradnju.

On je uzor ne samo deci već i nama odraslima, veliki humanitarac i veliki čovek. Podržavamo ga u svemu što radi, a mislim da to čini i cela Srbija - kaže za „Blic“ Snežana Đurić, sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Beograda.

Telefoni u našoj redakciji juče su bili usijani. Zvali su nas da čestitaju rođendan, ali i da pozdrave saradnju sa Novakom. Zvali su da nas pohvale, da prokomentarišu ono što su pročitali i da pitaju ima li toga još...

Bio sem deo uredničkog tima današnjeg izdanja Blica :) Kako vam se dopao? https://t.co/S03zHtGql7

A biće toga još. „Blic“ će i u narednom periodu nastaviti da piše onako kako je oduvek pisao i o onome o čemu je oduvek pisao - o problemima koji najviše tište građane Srbije.

Hvala Novaku Đokoviću što je tu našu borbu prepoznao, obogatio je ličnim trudom i afirmisao svojim ogromnim autoritetom.

NOVAKOVE TEME

- Kako da podignemo 2.500 vrtića, koliko ih nedostaje u Srbiji?

- Kako nahraniti osam milijardi ljudi na planeti?

- Ima li rešenja za krizu u Siriji?

- Ko su srpski naučnici koji su kumovali najvećim svetskim otkrićima?

- Kako da sačuvamo ćirilicu i uvedemo je u novo digitalno doba?

- Kako da srpsko voće i povrće lakše stigne do kupaca?

- Pet srpskih startapa koji će vas inspirisati

- Kako da sprečimo vršnjačko nasilje?

- Kako da sačuvamo igrališta i parkove?

- Sve o čudesnoj algi spirulini

- Gde je izgrađen prvi teniski teren u Srbiji?

- Saznajte sve o omladinskim fudbalskim školama Crvene zvezde i Partizana

- Ko su naši favoriti za medalje na Olimpijskim igrama?

Novak je sa mnogo elana, truda i strpljenja, po zajedničkoj oceni kolega, čitalaca i stručne javnosti, obavio odličan urednički posao. Uprkos pritisku koji je imao za vreme US Opena i nedostatku slobodnog vremena, uspeo je da briljira i na novinarskom terenu. Tako to rade šampioni!

Redakcija „Blica“ juče je dobila stotine čestitki za 19. rođendan. „Želim da vaše novine dožive još mnogo izdanja, kao i da imate što više čitalaca na sajtu!“, poručila nam je Ivana Španović iz dalekog Dubaija. Možda najlepšu čestitku dobili smo od Saveza udruženja slepih i slabovidih „Beli štap“. „Hvala što ste nam omogućili da budemo vidljivi i da oni koje mi ne vidimo jasno vide i čitaju o nama“, piše između ostalog u čestitki.

Džim Jong Kim, predsednik Svetske banke

Kim je rečima „Ajmo, Nole“ dočekao premijera Aleksandra Vučića, koji je u utorak bio u zvaničnoj poseti Svetskoj banci, saznaje „Blic“. Kim je inače fasciniran najboljim teniserom sveta i zajedno sa njegovom fondacijom radi na programu inkluzije dece sa posebnim potrebama. Kim je naveo ne samo da Svetska banka hoće da pomogne Srbiji, već želi da od Srbije napravi primer ostalima. Novak Đoković je nedavno izabran i za globalnog ambasadora Unicefa upravo na promovisanju ranog razvoja dece.

Nikola Grbić, trener odbojkaške reprezentacije

Sa zadovoljstvom sam pročitao rođendansko izdanje „Blica“, koje je uređivao najbolji teniser sveta Novak Đoković. O temama koje je Nole izabrao imam samo reči hvale. Pravo u centar! Novak ništa ne prepušta slučaju nikada. Kakav je na terenu, takav je bio i kao urednik. Detaljan, marljiv. Izabrao je odlične teme koje se tiču svih nas. Definitivno je u novinama bilo za svakoga po nešto. Ništa manje nismo ni očekivali od Noleta. Znamo kakav je on. Sve što uradi to je sjajno. Pokazuje da je izuzetna ličnost i na terenu i van njega.

Petar Matijević, vlasnik Industrije mesa „Matijević“

Ideja da Novak Đoković uredi vaš praznični broj je izvanredna. Mislim da je Novak pokazao da se i u ulozi urednika odlično snalazi i da su teme koje su obrađene izvanredne. Posebno mi se dopao deo o ćirilici, ali i tema iz poljoprivrede o paradajzu, kojom se na indirektan način pokazuje da tretman domaćeg proizvođača mora da bude bolji. Dopao mi se i format vašeg lista. Rečju, Nole i „Blic“ su dobar tim koji ne treba menjati.

Dragan Jovanović, glumac

Pratio sam Novaka na US Openu i, što se mene tiče, više ništa ne mora da osvoji u karijeri. Komotno može da se povuče iz belog sporta. Taj čovek bi uspeo u svakoj delatnosti, pa tako i u novinarskom zanatu. Dopada mi se odabir i obrada tema u rođendanskom izdanju „Blica“. Novak je uvek radio za opšte dobro, to se vidi i po tekstovima u prazničnom izdanju. Samo ne znam dokle će moći da radi za opšte dobro, jer teško je to.

Bogdan Obradović, selektor tenisera

Moram da priznam da me je oduševio rođendanski broj „Blica“, koji je uređivao Novak Đoković. Ma, strašno je talentovan za sve! Nije mu bilo teško sve ovo da smisli. Mislim da bi definitivno mogao da se bavi nečim što je u vezi sa medijima ili nekom režijom. Mislim da je taj potez „Blica“ da Nole uredi rođendansko izdanje odlična i originalna ideja. Teme su odlične, pažljivo su birane, a posebno me je oduševilo to što je Đoković i sam uradio jedan intervju. Svaka čast!

Zvonimir Đukić Đule, frontmen benda „Van Gog“

Novak je sjajan sportista, tako da ne bi podbacio čime god da se bavi. Sjajan je teniser, sjajan je čovek i odličan je i kao urednik rođendanskog broja „Blica“.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.