Ništa od još jednog spektakla u Srbiji: Argentino, spremi se, osveta je jelo koje se servira hladno! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 09.Mar.2015, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa od još jednog spektakla u Srbiji: Argentino, spremi se, osveta je jelo koje se servira hladno! (VIDEO)

U komšijskom derbiju, u majstorici, Delbonis savladao Belučija iz Brazila i obezbedio novi duel pred svojim navijačima

Novak Đoković, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić i ostatak srpske ekipe, ali i cele nacije, nadali su se da će Brazil pobediti Argentinu kako bi naša Dejvis kup reprezentacija i drugi put zaredom zaigrala pred svojom publikom. Međutim, Argentina je posle velike drame u komšijskom okršaju sa Brazilom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u Buenos Ajresu uspela da napravi preokret i posle zaostatka od 1:2 stigne do pobede od 3:2 koja znači i megdan sa Srbijom na domaćem terenu u borbi za polufinale.

Nažalost, posle onog rekordno dugačkog meča Leonarda Majera i Žoaa Souze od nedelje uveče, Federiko Delbonis je danas i defititivno doneo trijumf Argentini savladavši Tomasa Belučija sa 6:3, 3:6, 6:2, 7:5 i time umnogome otežao posao našeg tima. Kao prvo, u Argentini navijači na teniskim mečevima više podsećaju na fudbalsku publiku. Kao drugo, oni će birati podlogu, a šanse da to ne bude šljaka su gotovo ravne nuli, dok je srpskim teniserima tvrda podloga "prirodno stanište".

Da je prošao Brazil, igralo bi se u Srbiji, jer je naš nacionalni tim bolje plasiran od njihovog. Mi smo četvrti, oni 17. Bolji plasman Đoković i ekipa imaju i od Gaučosa, koji su mesto iza Bogdana Obradovića i njegovih izabranika, ali na leto će reprezentacija Srbije morati da rezerviše karte za prekookeanski let. Zašto? Zato što po pravilima Dejvis kupa ne možete da ugostite jednu reprezentaciju dva puta zaredom – domaćinstva se naizmenično menjaju.

Kada su Argentinci gostovali u Beogradskoj Areni 2011. godine u polufinalu, poraženi smo sa 2:3. Tada Đoković nije bio u stanju da igra prvog dana, David Nalbandijan i Huan Martin del Potro su to iskoristili i pobedama nad Viktorom Troickim (6:4, 4:6, 6.2, 6:3) i Jankom Tipsarevićem (7:5, 6:3, 6:4) stekli prednost od 2:0. Dubl Troicki/Zimonjić je vratio Srbiju u život,  da bi u ispostavilo se odlučujućem meču Obradović rizikovao sa rovitim Đokovićem. Novak nije izdržao protiv Del Potra - meč je predao pri vođstvu Argentinca 7:6 (5), 3:0.



Da je sada prošao Brazil, mogli bismo da biramo sve – podlogu, mesto odigravanja.

"Bolje nam je da dođe Brazil, jer bismo mi bili domaćini. Prednost domaćeg terena mnogo znači", rekao je Đoković posle pobede nad Hrvatima od 5:0 u osmini finala.

Ipak ima jedna stvar koja može da nas teši, jer se od tog prethodnog duela sa Argentinom naša ekipa razlikuje "samo" u tome što je trenutno van stroja Janko Tipsarević – a i on bi trebalo da se do jula stavi na raspolaganje selektoru Obradoviću - dok su Gaučose napustili David Nalbandijan, Huan Ignasio Čela i Huan Monako, dok je i Del Potrov nastup gotovo nemoguć. Ukoliko se Janko oporavi do tada, imaćemo identičnu reprezentaciju kao onu iz 2011. Razlika je u tome što je prethodni okršaj Srbije i Argentine odigran posle Ju-Es Open. Ovoga puta, teniseri će morati da se bore sa umorom posle Vimbldona.

Argentino, spremi se, osveta je jelo koja se servira hladno!

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Viktor Troicki,   Nenad Zimonjić,   Dejvis kup

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.