Neverovatno KOLIKO LIČE - Ona je rođena sestra Dijane Đoković i supruga OVOG slavnog sportiste, a svi se pitaju SAMO jedno

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jan.2024, 22:49

Neverovatno KOLIKO LIČE - Ona je rođena sestra Dijane Đoković i supruga OVOG slavnog sportiste, a svi se pitaju SAMO jedno

Malo je poznato da je Zoran Terzić, selektor ženske odbojkaške reprezentacije, koga je „Evropska odbojkaška konfederacija" proglasila za najboljeg u 2021. godini, Novakov teča. Naime, Sandra, rođena sestra njegove majke Dijane, udata je za čoveka koji je, baš kao i Novak, podvizima na sportskim terenima bezbroj puta obradovao Srbiju.

Rođena sestra Dijane Đoković, retko se pojavljuje u javnosti, pa malo ko zna kako ona zapravo izgleda i čime se bavi
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Dijana retko spominje sestru Sandru, ali o njihovoj bliskosti svedoči i to što se često mogu videti zajedno. Iako je Sandra nešto mlađa od sestre, fascinantno je koliko liče.

Dijana Đoković, devojački Žagar je rođena 1964. godine u Beogradu. Njen otac, Zdenko Žagar je rođen i odrastao u Vinkovcima. Tu je upoznao i svoju suprugu Sandu. Po struci je farmaceut, ali je radio pri tadašnjoj vojsci. Zbog posla se preselio u Beograd, a Sanda mu se pridružila nakon što je završila srednju medicinsku školu.

Nakon što je Zdenko dobio posao u Prištini, porodica je trebalo da se preseli na Kosovo i Metohiju. Međutim, njegovoj supruzi i ćerkama se život tamo nije dopao, pa su četiri godine živeli u Nišu.

Kada su se vratili u Beograd, Dijana je završila Osnovnu školu „Sedam sekretara SKOJ-a“. Bavila se sportom, plivala, igrala odbojku, a sa 11 godina je počela da skija. Bila je član Skijaškog kluba Kopaonik.

Dijana ima mlađu sestru Sandru koja je udata za odbojkaškog trenera Zorana Terzića. Zdenko Žagar je u jednom intervjuu kazao da neko vreme nije bio u kontaktu sa starijom ćerkom jer ga je krivila za to što su se on i njena majka rastali.

O postojanju prećutnog dogovora da se u javnosti ne priča o familijarnim vezama može se naslutiti i iz Novakovog obraćanja Zoranu povodom dvadeset godina uspešne trenerske karijere.

‒ Dragi Zorane, čestitam ti na uspesima koji krase poslednje dve decenije tvog profesionalnog rada. Ti i ja imamo jedan privatan odnos za koji si me uslovio da ga ne spominjem. Zato ću ti se profesionalno obraćati i zahvaliti u ime svih sportista na inspiraciji koju nam daješ kroz svoj kvalitet u radu, požrtvovanost, posvećenost i veliku ljubav prema odbojci i sportu uopšte. Jedan si od najuspešnijih trenera u Srbiji i regionu u istoriji i zaslužuješ svaku pohvalu. Puno te volim i pozdravljam, tečo moj dragi.

Srbija Danas/Biografija.org/Prenela:J.Šipčić
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.