Nemoguće je reći da Novak nije najbolji, biće GOAT

Izvor: B92, 06.Apr.2023, 08:43

"Nemoguće je reći da Novak nije najbolji, biće GOAT"

Patrik Muratoglu, trener Simone Halep, smatra da je Karlos Alkaras uradio mnogo toga, ali da je Novak Đoković i dalje najbolji igrač sveta.

Francuski stručnjak, koji je nedavno prekinuo saradnju sa Dancem Holgerom Runeom, tvrdi da je Đoković zasluženo igrač broj jedan, iako nije igrao na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

"Najbolji igrač na svetu je uvek broj jedan, a to je Novak Đoković. Ako Alkaras bude prvi sutra, onda ćemo moći da kažemo da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to Alkaras. Mislim da je Karlos neverovatan igrač i nema sumnje da će godinama biti broj jedan. Ali trenutno, nemoguće je reći da Novak nije najbolji", kaže Muratoglu.

On objašnjava zbog čega je srpski teniser i dalje najveći izazov za sve tenisere.

"Nije mogao da igra mnoge turnire zbog toga što nije vakcinisan, ali i dalje je tehnički broj jedan. Novak će verovatno biti GOAT. On je momak koji osvaja slemove već 15 godina. Pojavio se u vreme kada su Rafa i Rodžer osvajali bukvalno sve. Došao je, bio je u stanju da pobeđuje obojicu i postane prvi", dodao je Muratoglu.

Ipak, i njemu je jasno da je budućnost pred Alkarasom.

"Mislim da je Karlos impresivniji od Novaka u smislu tenisa koji igra. Ima veliku snagu, fizički je vrlo eksplozivan. Ima meku ruku. Razumem da ljudi već sada žele da stave Karlosa na vrh, ali on još nije tu", zaključio je Muratoglu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MURATOGLU POREDIO ALKARASA I NOVAKA: „Ne možete da poreknete činjenicu da je Đoković najbolji teniser sveta“! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 06.Apr.2023

Poznati trener govorio je trenutnoj trci za prvo mesto Iako nije igrao masterse u Indijan Velsu i Majamiju, Novak Đoković se vratio na prvo mesto ATP liste, pošto Karlos Alkaras nije uspeo da odbrani titulu u Majamiju osvojenu prošle godine. Patrik Muratoglu, poznato lice u svetu tenisa, rekao je...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.