Ne vidim što Kirjos ne bi osvojio Vimbldon ili neki drugi slem

Izvor: B92, 01.Maj.2023, 09:20

"Ne vidim što Kirjos ne bi osvojio Vimbldon ili neki drugi slem"

Nik Kirjos je protekle sezone pokazao da je sposoban za najveće domete i na grend slemovima.

Australijanac je imao najbolji turnir u karijeri na takmičenjima velike četvorke na Vimbldonu gde je stigao do finala.

Tamo je sa 3:1 poražen od Novaka Đokovića, a mnogi veruju da je teniser iz Kanbere u stanju da ponovi uspeh, pa čak i da ode korak dalje.

Jedan od onih koji misle tako je i njegov sunarodnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Džon Milman.

"Nema sumnje da je Kirjos nedostajao tenisu otkako je povredio koleno u oktobru. Dokazao je prošle godine kada se plasirao u finale Vimbldona da može da osvaja i grend slemove. Ne vidim zašto ne bi mogao da pobedi na Vimbldonu, Australijan openu ili US openu u narednih osam meseci", poručio je Milman u kolumni za australijski portal Njuz.

Kirijosov temperament je nešto što posebno nedostaje na terenima širom sveta.

"Voleli ili mrzeli ovog momka zbog njegovog izgleda rok zvezde ili 'baš me briga' tipa ličnosti, jedna stvar oko koje smo svi saglasni je da je obraaden veštinama na teniskom terenu kao malo ko od njegovih rivala. Njegovi neverovatni udarci i povremeni iznenadni izlivi emocija čine ga atrakcijom koja se mora videti. On je jin i jang u jendom i publika širom sveta ne može toga da se zasiti. Još nisam bio na turniru na kom publika ne traži kartu više da bi ga gledali", dodao je Milman.

Priznao je i da je bio pomalo zavidan zbog toga.

"Često sam bio frustriran igrajući na terenu odmah pored Nikovog, kada je on u punoj borbi. Povremeno sam želeo da nešto od te atmosfere sa njegovog terena prebacim na moj", zaključio je Milman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.