NOVAK SE VRATIO NA TRON: Ovako će sutra izgledati nova ATP lista, Đoković je prvi i SRUŠIĆE čuveni rekord

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jan.2023, 14:54

NOVAK SE VRATIO NA TRON: Ovako će sutra izgledati nova ATP lista, Đoković je prvi i SRUŠIĆE čuveni rekord

Tamo gde pripada.

Novak Đoković je ponovo najbolji teniser sveta! Srbin je slavio u Australiji, osvojio je 22. grend slem titulu u karijeri, ali se vratio na čelo ATP liste.

On je u finalu prvog grend slema u sezoni bio bolji od Grka Stefanosa Cicipasa (3:0), a pre samog meča bilo je jasno da Karlos Alkaraz neće ostati prvi na listi, te je samo bilo pitanje hoće li na tron naš as ili njegov rival .

Dominantan je bio Đoković u Melburnu prethodne dve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nedelje, i to svega godinu dana nakon deportacije iz Australije. Ne samo da je osvojio jubilarnu 10. titulu na ovom turniru, i 22. grend slem, čime je sada najbolji u istoriji (uz Rafaela Nadala koji takođe ima 22), Novak se posle deset meseci vratio na prvo mesto ATP liste.

Prethodne godine mu je uskraćena mogućnost da osvoji čak 10.000 bodova, a on je i uprkos tome najbolji.

Naime, Srbin je osvajanjem 2000 poena izbio na čelo liste i sada ima 340 bodova više od drugoplasiranog Karlosa Alkaraza, a nešto manje od hiljadu poena prednosti u odnosu na finalistu Australijan Opena, Stefanosa Cicipasa.

Kasper Rud je sa drugog mesta pao na četvrto, a na petom se nalazi Andrej Rubljov. Iza je prošlogodišnji šampion iz Melburna Rafael Nadal.

Ovako će izgledati ATP lista od ponedeljka:

Novak Đoković 7070

Karlos Alkaraz 6730

Stefanos Cicipas 6195

Kasper Rud 5765

Andrej Rubljov 4200

Rafael Nadal 3815

Feliks Ože Alijazim 3715

Tejlor Fric 3410

Holger Rune 3046

Hubert Hurkač 2995

Od sutra će Novak započeti svoju 374. nedelju na čelu ATP liste, i nedostaju mu onda još samo tri da bi poravnao rekord Štefi Graf (377) po broju sedmica provedenih na tronu, pošto u muškoj konkurencijinema konkurenciju.

Do Američke turneje i mastersa koji se igraju u martu, nema većih turnira, najveći su Dubai i Roterdam (serija 500), a s obzirom da konkurenti u odnosu na Novaka brane određen broj bodova od februara prošle godine, vrlo je verovatno da će Đoković najmanje do sredine marta ostati na prvom mestu i oboriti i taj famozni rekord.

Pogledajte kako izgleda Vanda Ikardi, supruga Maura Ikardija
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.