NOVAK NEMILOSRDNI Kada igraju prvi i drugi na svetu, to je baš bolno

Izvor: Blic, 17.Okt.2015, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVAK NEMILOSRDNI Kada igraju prvi i drugi na svetu, to je baš bolno

Iako su se u polufinalu Šangaja sastali prvi i drugi teniser sveta, istinski spektakl je izostao. Novak Đoković je održao čas Endiju Mareju i slavio sa ubedljivih 6:1, 6:3.

Jedna reč opisuje njihov 29. duel - dominacija! I to surova, za 20:9 u međusobnim susretima. Kao da je Nole naspram sebe imao juniora, a ne prvog iza sebe na svetskoj rang listi, pa će za trofej igrati sa Žo-Vilfredom Congom (nedelja, 10.30), koji je bio bolji u tri seta od Rafaela Nadala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
#Djokovic leads the H2H 19-9 & is on a 15-match winning streak. Watch & bet on tennis at http://t.co/txueA5UFXZ pic.twitter.com/gDhSHCE5iI

Prvi set: Noletova dominacija za 25 minuta!

Odmah na startu je viđena duža razmena i nadmudrivanje. I odmah zatim su imali i borbu na mreži iz koje je Marej izašao kao pobednik.

#AndyMurray saves 2 break points. Still trying to hold. Bet on the match & watch tennis at http://t.co/txueA5UFXZ pic.twitter.com/XzDbXRj3Gn

Prvi servis nije najpre služio Britanca i imao je Novak dve brejke šanse. Ipak proradio je servis Endiju i uz pomoć video tehnologije je uzeo uvodni gem. Usledio je ekspresan odgovor prvog na svetu, jer je za 83 sekunde bez izgubljenog poena poravnao na 1:1.

.@nenadzim courtside @SHRolexMasters keeping a close eye on his buddy @DjokerNole today. http://t.co/kRsZ9udpkC pic.twitter.com/woX4ceWiYW

Da je kontrola apsolutno u Đokovićevim rukama postalo je jasno u narednom gemu - Marej je napravio duplu servis grešku i omogućio Noletu da sa nulom napravi brejk za 2:1. Koliko je dominirao svedoči i to da je uzeo 12 od poslednjih 13 poena, od čega osam zaredom i uvećao prednost (3:1).

Drugom teniseru sveta baš ništa nije polazilo za rukom od početka, tek jedan poen je uzeo prilikom poslednjih 10 svojih servisa, te je Novak napravio i drugi brejk za velikih 4:1.

Does #Djokovic ever look as comfortable as when he's playing in China? Flawless first set, 6-1 in 25 minutes. pic.twitter.com/vDzCg79ujE

Kako je završen prvi set, koji je trajao samo 25 minuta, najbolje govori to da je Đoković uzeo šest gemova zaredom uz tri brejka - 6:1. Kao da je naspram njega bio neki junior, a ne drugi teniser sveta. Jedna reč - dominacija!

Drugi set: Brejk Mareja, pa nova Novakova lekcija!

Novak je u prvom setu izgubio samo jedan poen na svoj servis, a onda tri zaredom na početku drugog. Tako je Marej pomalo neočekivano došao do brejka posle izuzetno bledog izdanja (0:1).

!!! 5th DF for #Murray gives up a break point & #Djokovic converts with unbelievable court coverage! 1-1. pic.twitter.com/1Xk2dG3Gon

A, onda - spektakl. Ne zato što je Đoković odmah napravio ribrejk, već zbog načina na koji je to učinio. Konačno su na terenu bili prvi i drugi teniser sveta koji su priredili spektakularan poen i sjajne poteze za uživanje i 1:1.

A glorious backhand winner seals a 6-1, 6-3 victory for @DjokerNole in just 67 minutes! #Djokovic will face Tsonga. pic.twitter.com/rt2LF5ifOx

To je značilo i da Nole opet preuzima kontrolu, a da je prvi gem drugog seta bio samo trenutak slabosti. Sa nulom je potvrdio brejk i onda mu opet oduzeo servis za 3:1. Bilo je jasno da bi samo čudo moglo da ga spreči da se nađe u finalu.

Kako se čuda ne dešavaju baš tako često, prvi teniser sveta je potvrdio da je nedodirljiv u ovom trenutku. Prvu meč loptu je ispustio, ali ne i drugu za 6:3 i neverovatno ekspresan trijumf.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.