NOVAK ISKREN KAO NIKADA DO SADA: Ponizili su me pred svetom

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2022, 17:27

NOVAK ISKREN KAO NIKADA DO SADA: Ponizili su me pred svetom

Bili su nepravedni prema njemu.

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, govorio je u intervjuu za Sport Klub o torturi koju je doživeo u Australiji, i o uplivima politike u sport.

- Za mene je sport uvek bio iznad politike. Iako neki misle da sam ja politizovao celu ovu situaciju, da sam ja namerno hteo da uđem u zemlju i da privučem pažnju. Oni misle da sam ja više ušao u politiku nego u sport. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ali baš je suprotno: Ja sam otišao jer sam sportista i zato što je to mesto gde sam beležio svoje najbolje retultate. Hteo sam da poštujem svoje kolege i zato se nisam oglašavao sve dok se to nije završilo - rekao je Novak za Sport Klub.

Govorio je i slici koja je stvorena o njemu.

- Stvorila se jedna jako ružna slika o meni. Ponizili su me, ako mogu da kažem i na svetskom nivou. Zato je bitno da imam priliku da uvek kažem nešto, ako neko želi nešto da me pita, odgovoriću, ponavljaću svoje odgovore jer nemam šta drugo da dodam osim onoga što sam rekao za BBC - ocenio je Đoković i dodao.

- Uradio sam sve što je od mene bilo traženo. Bio sam u poziciji kao i svaki drugi teniser. Vidim da postoji neko uverenje da sam ja bio privilegovan i dobio taj status zbog onoga što jesam. Reći ću nešto što je BBC isekao, a ovo ću ponavljati kao papagaj: Svi su imali isto izuzeće, ja sam došao u Australiju, deset dana pre mene teniserka iz Češke i trener iz Hrvatske su ušli sa identičnim izuzećem. Ona je igrala turnir, on je trenirao svog igrača i nikakav problem nije bio. Odjednom je problem nastao zbog toga što sam ja došao. Zbog čega? Vi mi odgovorite - jasan je Novak.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Đoković: Išao sam da se zahvalim Vučiću što me je podržao

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2022

Otišao sam kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića posle deportacije iz Australije jer sam želeo da sa zahvalim čoveku koji je kao državnik stao iza mene, kao i premijerka, rekao je najbolji teniser sveta Novak Đoković..."Otišao sam kod njega kao građanin Srbije, kao sportista, kao neko ko...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.