NOVAK I JELENA ĐOKOVIĆ PONOVO ODUŠEVILI SVET: Pomažu deci Srbije - Dupliraćemo svaku vašu Donaciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2020, 16:03

NOVAK I JELENA ĐOKOVIĆ PONOVO ODUŠEVILI SVET: Pomažu deci Srbije - "Dupliraćemo svaku vašu Donaciju"

Humanost na delu.

Razočaravajući podatak je da tek svako drugo dete u Srbiji ima pristup kvalitetnom obrazovanju. Iz tog razloga je Fondacija Novak Đoković ponovo krenula u akciju pomoći.

Kako bi popravila ovu statistiku i podstakla ljude da prepoznaju značaj ulaganja u rani razvoj, Fondacija Novak Đoković >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << treću godinu zaredom organizuje donatorsku kampanju “Sezona darivanja".

Osnivači Fondacije Novak i Jelena Đoković i ove godine dupliraće svaku uplatu. Cilj ovogodišnje kampanje, koja će trajati do kraja januara, je prikupljanje sredstava za otvaranje dva vrtića u selima Vajska i Ljubiš.

Zvezda je praktično obezbedila prolazak grupe Lige Evrope, a večeras (18.55) će protiv Hofenhajm probati da to uradi i teoretski, ali i da se „potuče“ s Nemcima za prvo mesto u grupi koje donosi lakši žreb. Kvota na keca je 2,95, iks je 3,35, a dvojka 2,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Hofenhajm.

Prema rečima Jelene i Novaka, osnovni cilj je da u narednih 10 godina svako dete u Srbiji ima pristup vrtiću.

- S obzirom na situaciju sa pandemijom, ove godine prevashodno smo bili okrenuti zdravstvu i kroz naše donacije pokušali smo da pomognemo zdravstvenim ustanovama u Srbiji. Međutim, naš primarni cilj i dalje je ulaganje u decu i njihovu budućnost. Naša zemlja puna je pravih malih bisera, ali nažalost u manjim sredinama, oni često ne mogu da razviju svoj puni potencijal jer nemaju pristup ranom obrazovanju. Ova godina dodatno je pokazala koliko je važno da deca pohađaju vrtić, naročito u situaciji kada su roditelji prinuđeni da rade od kuće, pa nisu u mogućnosti da se adekvatno posvete deci. Međutim, ne treba zaboraviti da ima i onih koji nemaju mogućnost da idu u vrtić ni u normalnim okolnostima. Zato nam je ove godine cilj otvaranje novih vrtića u selima Vajska i Ljubiš koji će primiti ukupno 105 mališana. Svako od ovih mesta ima svoju posebnu priču, i želimo da ih uz podršku svih onih koji veruju u našu misiju ispričamo celom svetu. Zato smo odlučili da i ove godine dupliramo svaku vašu donaciju - izjavili su Novak i Jelena Đoković.

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole)

Fondacije, možete da izabrate kom timu želite da donirate – timu Vajska ili timu Ljubiš. Osim ovim putem, za sve korisnike VIP, TELENOR I TELEKOM mobilnih operatera otvoren je poseban humanitarni broj 2205, koji simbolično predstavlja datum Novakovog rođendana, a cena poruke iznosi 100 dinara.

Brend Donesi se već pridružio timu Vajska i zajedno sa Fondacijom Novak Đoković pokrenuo inicijativu "Donesi još jedan vrtić u Srbiju". U okviru ove akcije korisnici će moći prilikom naručivanja da doniraju sredstva uz pomoć kojih će Fondacija otpočeti izgradnju vrtića u selu Vajska.

Kako biste se uključili u kampanju #donesiradost sve što je potrebno da uradite jeste da prilikom plaćanja svoje narudžbine na Donesi aplikaciji ili sajtu, odaberete opciju plaćanje karticom, kliknete na dugme Želim da učestvujem u kampanji Donesi još jedan vrtić u Srbiju i odaberete iznos svoje donacije.

Izgradnja i adaptacija vrtića sa ciljem stvaranja bezbedne i podsticajne sredine u kojoj deca mogu da rastu, razvijaju se i uče, jedan je od najvažnijih projekata Fondacije Novak Đoković.

Zahvaljujući ovoj inicijativi, do sada je rekonstruisano i opremljeno 45 vrtića širom Srbije, pomoć je dobilo više od 30.000 dece, obučeno je 1.600 učitelja/vaspitača i podržano 4.500 roditelja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.