NOVAK ĐOKOVIĆ JEDE SAMO PREČIŠĆENI MASLAC: Važi za najzdraviju masnoću na svetu, a OVAKO se pravi

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2023, 18:12

NOVAK ĐOKOVIĆ JEDE SAMO PREČIŠĆENI MASLAC: Važi za najzdraviju masnoću na svetu, a OVAKO se pravi

U novom jelovniku Novaka Đokovića je i indijski maslac, a on se pravi tako što se puter prečisti. Dobija se gi, a ovo je recept.

Novi jelovnik Novaka Đokovića koji je objavljen pred njegov nastup na takmičenju "Banja Luka Open" zainteresovao je sve, naročito zato što se u njemu spominje "indijski maslac". Ovu namirnicu mnogi smatraju najzdravijom masnoćom na svetu, a originalno ime joj je "gi puter".

U pitanju je prečišćen maslac iz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koga se jednostavnim postupkom izbacuju voda, zasićene masne kiseline i laktoza. Neki vole da kažu da puter tako postaje "postan", jer je oslobođen čvrstih komponenti mleka. Odličan je kao namaz, a može se koristiti i za pripremu hrane, kao zamena za ulje.

U indijskoj medicini se ističe da gi puter ima mnogo lekovitih svojstava: jača imunitet, pomaže u varenju, usporava starenje.Lako je svarljiv, a sporo sagoreva pa tako postepeno snabdeva telo energijom - upravo ono što je Novaku potrebno.

Da biste napravili gi, potrebno je da puter stavite u širu šerpu, na tihu vatru i sačekati da počne da peni. Ovu penu treba skidati sve dok se pojavljuje. Kad puter ostane proziran, procedite ga kroz gazu i posao je gotov.

Pored korišćenja u kulinarstvu, u ajurvedi se gi upotrebljava i kao melem za razna kožna oboljenja, ali i za masažu i obloge.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.