Mrak prekinuo Đokovića i Del Potra, nastavak u subotu

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Maj.2011, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrak prekinuo Đokovića i Del Potra, nastavak u subotu

Najavljivan kao derbi prvog dela Rolan Garosa, duel Novak Đoković – Huan Martin Del Potro, nije završen u petak. Mrak se spustio na stadion Francuskog opena nešto ranije nego inače i duel trećeg kola je prekinut pri izjednačenom rezultatu posle dva seta – 6:3, 3:6.
Prvu deonicu je dobio Srbin dominiravši kao i u prethodnih šest meseci – dobio je sve mečeve od decembra.
Međutim, da nije mačiji kašalj, Argentinac koji trenutno zauzima 26. mesto na ATP listi, dokazao je već u narednih desetak minuta. Sada je na njega bio red da osvoji brejk, topovskim udarcima je poveo sa 4:1 i, mada je Nole na 5:3 za rivala ima dve šanse za uspostavljanje ravnoteže, Delpo je sa dva snažna servisa neutralisao 15:40 i dobio prvi set u karijeri protiv Đokovića. Prethodna tri je izgubio maksimalnim rezultatom.
Poznat po slabijem vidu, Nole je zatražio prekid, što su sudije usvojile, jer ionako nije bilo dovoljno vremena da se susret završi. Meč će biti nastavljen u subotu oko 13 časova, kada se završi duel Li (6, Kina) – Kirstea (Rumunija).
Pobednik ovog meče već zna ko će mu biti sledeći rival. To je Rišar Gaske (13, Francuska) protiv koga Đoković vodi sa 4:1. 
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.