Može li Đoković do treće titule u nizu?

Izvor: B92, 29.Feb.2020, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Može li Đoković do treće titule u nizu?

Srpski teniser Novak Đoković u finalu turnira iz Serije 500 u Dubaiju sastaje se sa Stefanosom Cicipasom (16h).

Srbin i Grk igraju pet meč u karijeri, a trenutno je izjednačeno – 2:2.

Prvi "reket" planete u seriji je od 20 pobeda zaredom, 17 ove sezone u kojoj još nema poraz, te je na pragu treće titule u nizu.

Posle tri meča bez izgubljenog seta u prva tri kola, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Novak je imao ozbiljnih problema u polufinalu protiv Gaela Monfisa, jer je morao da spasi tri meč lopte u drugom setu.

Sa druge strane, Cicipas je lako izašao na kraj sa Denom Evansom u polufinalu, a najveći problem tokom celog turnira imao je u četvrtfinalu protiv Jan-Lenarda Štrufa.

Nemac je jedini u Dubaiju uspeo da uzme set Cicipasu, ali nije iskoristio prednost koju je stekao.

Novak je već obezbedio prvo mesto na ATP rang listi barem do Mastersa u Indijan Velsu, a prema svemu sudeći tu prednost će zadržati i posle tog turnira jer na njemu brani mali broj bodova.

Ukoliko Novak trijumfuje od ponedeljka će imati 10.220 bodova, dok će Cicipas trijumfom doći na 4.945 (+200), ali ostati na šestoj poziciji.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Tenis

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đoković suvereno do nove titule u Dubaiju!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Feb.2020

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je svoju petu titulu na turniru u Dubaiju pošto je u finalnom meču savladao Grka Steganisa Cicipasa u dva seta - 6:3, 6:4...Novak je tako osvojio treći trofej ove sezone, posle ATP kupa i Australijan opena, i u seriji je od 18 pobeda od početka sezone...Naš...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.