Moćni Novak u polufinalu!

Izvor: RTS, 03.Jul.2013, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moćni Novak u polufinalu!

Novak Đoković pobedio Tomaša Berdiha sa 3:0. Bilo je gusto, kaže prvi reket sveta. Na putu ka cilju, naredna prepreka Del Potro.

Najbolji teniser svata Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je u četvrtfinalu pobedio Čeha Tomaša Berdiha sa 3:0 u setovima (7:6, 6:4, 6:3).

Već u prvom gemu Đoković je imao dve brejk lopte, ali je Berdih uspeo da se odbrani. U sledeća četiri gema oba tenisera su bila sigurna na svoj servis, a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novu priliku za brejk Đoković je imao u sedmom gemu, koju takođe nije iskoristio.

Do kraja seta nije bilo brejkova, pa je pobednik rešen u taj-brejku, koji je dobio srpski teniser sa 7:5 i poveo sa 1:0 u setovima posle jednog sata igre.

Za razliku od prvog, drugi set su obeležili brejkovi. Berdih je na startu seta dva puta oduzeo servis Đokoviću i poveo sa 3:0, ali je onda najbolji teniser sveta zaigrao mnogo bolje.

Osvojio je četiri gema za redom i preokrenuo rezultat na 4:3, da bi u desetom gemu još jednom napravio brejk i osvojio i drugi setrezultatom 6:4.

Treći set, a ujedno i meč, rešen je u četvrtom gemu. Đoković je tada poveo sa 3:1 da bi do kraja seta samo održao tu prednost i posle dva sata i 18 minuta igre plasirao se u polufinale Vimbldona.

Nakon meča, Đoković je ocenio da je odigrao vrlo težak meč sa Berdihom.

"Bilo je prilično gusto u jednom trenutku meča, naročito kada je on poveo sa 3:0 u drugom setu. Ipak, uspeo sam jakim riternima i dobrim servisom da postavim stvari na svoje mesto", rekao je najbolji srpski teniser.

Đoković je naglasio da mu je mnogo značila podrška srpskog fudbalskog internacionalca Nemanje Vidića.

"Drago mi je što je došao sa suprugom i podržao me. Ponosan sam na sve što je uradio za naš fudbal, kao i na doprinos koji daje u najboljem klubu na svetu", rekao je Đoković.

Prvi reket Srbije naglasio je da je posvećen cilju "da ide do kraja na turniru u Vimbldonu".

Đoković će u polufinalu igrati protiv Argentinca Huana Martina Del Potra, koji je pobedio Španca Davida Ferera sa 3:0 u setovima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.