Mekinro: Niko ne otpisuje Novaka

Izvor: B92, 07.Jun.2023, 10:25

Mekinro: Niko ne otpisuje Novaka

Džon Mekinro je impresioniran igrom Novaka Đokovića u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Amerikanac je posle pobede srpskog tenisera od 3:1 u setovima protiv Karena Hačanova, posebno istakao njegov ritern.

"On je najbolji što se tiče riterna kog sam ikada video. To vam samo govori protiv čega je Karen igrao, to za Novaka ima odlučujuću stvar", kaže Mekinro.

Upitan je da objasni zbog čega misli da je Novakov ritern najbolji, da li zato što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve vraća ili što je ubitačan već pri tom udarcu.

"Iz oba razloga. Ranije je bilo da je prosto sve vraćao. Poslednjih četiri ili pet godine je u stilu Andrea Agasija i Džimija Konorsa, dvojice najvećih u tom smislu sa kojima sam igrao - može da bude ofanzivan ili defanzivan. Plus, on je viši od njih dvojice, tako da češće može da dohvati lopticu na 190 centimetara", kaže Džon.

Mekinro se osvrnuo i na pretpostavku da će Alkaras imati više simpatija publike u polufinalu i kako bi to moglo da utiče na Đokovića.

"Zauzeo je neke političke stavove u poslednje vreme koje su podigni prašinu, a ponekad i njegovo ponašanje na terenu nervira publiku. Ipak, njega re reakcije nekako hrane energijom. Želite da vas vole i poštuju ako je to moguće, ali do sada se dobro nosio sa situacijom. Veoma je zreo i imao je mnogo uspeha uprkos svemu. Često ga bespotrebno napadnu... Pozvao je trenera i oni su mu zviždali. Sada svi zovu trenera! Kao da traže izgovor samo da ga napadnu. To je meni jako poznato. Ja sam to zasluživao više nego on, ali se on sjajno nosi sa tim. Taj problem koristi da dopuni energiju, tako da mu čestitam na tome".

Osvrnuo se i na predstojeći meč sa Alkarasom u polufinalu.

"Nismo ga otpisali, naravno, ali svi nekako to nestrpljivo očekujemo da vidimo. Super je uzbudljivo. Alkaras je električan, Đoković je tehnički najpotkovaniji. On se upravo izdiže onda kada ga svi otpišu i kada je u prilici da ostvari još jedan značajan rekord. Uverevam vas, niko ga još ne otpisuje", zaključio je Mekinro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.