Mari ispao, Novak u dva

Izvor: RTS, 06.Sep.2013, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mari ispao, Novak u dva

Novak Đoković od 2.00 igra protiv Mihaela Južnjog za polufinale na Ju-Es openu. Tamo ga neće čekati Endi Mari, branilac titule, koji je izgubio svoj četvrtfinalu meč sa Stanislasom Vavrinkom, i to u tri seta - 6:4, 6:3, 6:2.

23.04 - Branioca titule na Ju-Es openu, Endija Marija, eliminisao je u četvrtfinalu deveti nosilac Stanislas Vavrinka - 6:4, 6:3, 6:2. Ovo nije prva pobeda za Švajcarca nad Marijem ovde u Njujorku, jer je takođe slavio i pre tri godine, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tada nakon četri seta. Bio je to 14. međusobni duel dvojice tenisera i ssesti trijumf Vavrinke, kome je plasman u polufinale ujendo i najveći uspeh na Gren slem turnirima. Vavrinka će u polufinali igrati protiv pobednika meča Đoković - Južnji.

Jedanaestog dana takmičenja na poslednjem grend slem turniru u sezoni, Ju-Es openu u Njujorku, Novak Đoković igra četvrtfinalni meč protiv ruskog tenisera Mihaila Južnog. Meč prvog i 24. tenisera sveta je poslednji na programu terena "Artur Eš" i počeće u dva sata posle ponoći po srednjoevropskom vremenu. 

Đoković će tako, sedmu godinu zaredom igrati u četvrtfinalu Ju-Es opena, a 18. put uzastopno u četvrtfinalu nekog grend slem turnira.

Đoković je protiv Južnog do sada igrao osam puta, i ima pozitivan skor (5:3). Poslednji put igrali su ove godine, na Mastersu u Monte Karlu, kada je Đoković pobedio sa 4:6, 6:1, 6:4.

U osmini finala Đoković je bio ubedljiv protiv Španca Marsela Granoljersa (6:3, 6:0, 6:0), dok je Južni posle pet setova pobedio Australijanca Lejtona Hjuita (6:3, 3:6, 6:7, 6:4, 7:5).

Takođe, danas će u četvrtfinalu igrati i branilac titule Britanac Endi Mari, a njegov protivnik biće Švajcarac Stanislas Vavrinka. Taj meč na terenu Artur Eš počinje u 19.30.

Pobednici tih mečeva igraće u polufinalu.

U drugom polufinalu igraće Španac Rafael Nadal i Francuz Rišar Gaske.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Njujork uMari ispao, Novak u dva

Izvor: RTS, 06.Sep.2013

Novak Đoković od 2.00 igra protiv Mihaela Južnjog za polufinale na Ju-Es openu. Tamo ga neće čekati Endi Mari, branilac titule, koji je izgubio svoj četvrtfinalu meč sa Stanislasom Vavrinkom, i to u tri seta - 6:4, 6:3, 6:2...23.04 - Branioca titule na Ju-Es openu, Endija Marija, eliminisao je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.