MONTE KARLO: Pred Novakom težak put do finala

Izvor: Večernje novosti, 13.Apr.2019, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MONTE KARLO: Pred Novakom težak put do finala

Definitivno moram da igram bolje nego na prethodnim turnirima - smatra Đoković ŽREB u Monte Karlu nije bio ni malo naklonjen Novaku Đokoviću koji će naravno, to se i ranije znalo, kao najbolji na svetu, biti slobodan u prvom kolu. Međutum u drugom ga očekuje bolji iz duela Australijanca grčkog porekla Atanasiosa Kokinakisa (186. na ATP listi) i Novakovog dužnika iz Indijan Velsa, Nemca >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Filipa Kolšrajbera. Ukoliko bude sve teklo po planu, Novak bi u četvrtfinalu trebalo da se sretne sa Kipraninom Stefanosom Cicipasom (8) i šestim nosiocem u Kneževini, dok bi projektovano polufinale moglo da bude sa Austrijancem Dominkom Timom (5).- Teniski sam odrastao na šljaci, na kojoj volim da igram - rekao je Novak, kome je, nema sumnje, glavni cilj da do kraja proleća kompletira četiri grend slem titule, osvajanjem Rolan Garosa, koji počinje 27. maja. - Definitivno moram da igram bolje nego na prethodnim turnirima.PROČITAJTE JOŠ: NOVAK SE ZAGREVA ZA KNEŽEVINU: Počele pripreme za turnir u Monte KarluPosle Monte Karla, gde će pokušati da osvoji treću, a Rafael Nadal 12. titulu, Novak, koji u karijeri ima 119-52 skor na šljaci i jedini je teniser koji je španskog "kralja šljake" uspeo da pobedi na tri različita zemljana terena, trebalo bi da zaigra u Madridu (6-14. maj), gde takođe do sada ima dva pehara.Zatim bi se uputio ka Rimu (15-21. maj), gde je trijumfovao četiri puta, a koji će biti glazura forme za Pariz. Jedina izmena plana mogla bi da bude dolazak u Barselonu (22-28. april, ATP 500), ali samo ako ranije završi učešće u Monte Karlu. Prva prepreka Dušana Lajovića u Monaku je Birtanas Kajl Edmund. A ako je preskoči, čeka ga bolji iz meča Davida Gofana i nekog od kvalifikanata. Laslo Đere će u prvom kolu na megdan Argentincu Gvidu Pelji. Ukoliko slavi, na drugom koraku ga čeka Marin Čilić.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Masters u Monte Karlu: Trnovit put za Novaka

Izvor: Mondo, 13.Apr.2019

Đoković na otvaranju sezone na šljaci protiv Kokinakisa ili Kolšrajbera, branilac trofeja Nadal, koji ima težak žreb, mogući rival tek u finalu..Novak Đoković počinje sezonu na šljaci nastupom na mastersu u Monte Karlu...Srpski as postavljen je za prvog nosioca, i imaće ozbiljne izazove na...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.