MLAD JE, IMA VREMENA: Novak otkrio šta je rekao Alkarazu na mreži posle meča

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2023, 19:16

MLAD JE, IMA VREMENA: Novak otkrio šta je rekao Alkarazu na mreži posle meča

Đoković se plasirao u sedmo finale na Rolan Garosu.

Srpski teniser Novak Đoković uspeo je da savlada Karlosa Alkaraza sa 3:1 u setovima i plasira se u finale Rolan Garosa. Ipka, značajnu ulogu je na meču odigrala i povreda Alkraza na koju se požalio početkom trećeg seta i do kraja je igrao praktično samo iz želje da ne preda meč. Prve Novakove reči po završetku meča bile su upućene upravo mladom Špancu.

 - Prvo moram da kažem da Karlos nije imao sreće. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Na ovom nivou poslednje što želite su grčevi u ovoj fazi takmičenja. Žao mi ga je, nadam se da će moći da se oporavi. Rekao sam mu na mreži da je mlad, da ima mnogo vremena pred sobom i da će osvojiti ovaj turnir mnogo, mnogo puta - otkrio je Novak šta je rekao Alkarazu posle meča.

Što se tiče samog meča, jasno je da su problemi Alkraza znatno uticali na sve što se dešavalo u većem delu trećeg i četvrtom setu.

 - Teško je za njega da ne zna da li da preda meč ili da ga završi na ovaj način. Čestitam mu na borbenom duhu, na kraju drugog seta ni ja nisam bio svež. Bili smo izjednačeni, a onda se početkom trećeg seta desilo ono sa grčevima. Bio je to drugačiji meč, video sam da se muči, nisam mnogo mislio šta se dešava sa druge strane. Opet kažem poštujem ga i nadam se da će se brzo vratiti. Nije lako održati intezitet na terenu, u prvom setu sam igrao, krajem drugog seta je bio bolji i zaslužio je taj set. Morao sam da budem agresivan, on ima mnogo snage, bila je iscrpljujuća borba i srećan sam što sam došao do još jednog finala - istakao je Đoković koji će u finalu igrati protiv Kaspera Ruda ili Aleksandra Zvereva. - Trenutno živim svoj san u Parizu, volim da igram na Rolan Garosu i zaista mi je bio san da igram finale još jednom. Nadam se da ću biti sposoban da odigram meč kako treba i da ću u nedelju pobediti.

Pogledajte kako izgleda Maria, ćerka Pepa Gvardiole
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.