MAXBETSPORT INTERVJU Boris Pašanski: Kecmanovića vidim kao top igrača, podseća me na Vavrinku

Izvor: 011vodič.com, 29.Avg.2019, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAXBETSPORT INTERVJU Boris Pašanski: Kecmanovića vidim kao top igrača, podseća me na Vavrinku

Sećate li se Borisa Pašanskog? Bio je prvi reket Srbije do uspona Novaka Đokovića početkom ovog milenijuma. Najbolji plasman u karijeri bio mu je 55. mesto na ATP listi, u februaru 2006. godine. Na Grend slem turnirima stigao je do drugog kola Australijan Opena. Branio je boje Dejvis kup reprezentacije Srbije. Odigrao je devet utakmica, a skor mu je pozitivan – 6:3. Povrede su ga prerano odvojile od terena. Ostao je >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << u “belom sportu”. U intervju za MAXBETSPORT govorio je o svojoj karijeri, ali i aktulenim teniskim dešavanjima u svetu, posebno o US Openu  u Njujorku koji je u toku.
Kvota u kladionici MaxBet da će Novak Đoković da osvoji US Open je 2.00.
Gde je Boris Pašanski, čime se sada bavi?
Nije me bilo dugo u srpskim medijima, ali sam ostao u tenisu. Postao sam trener, vodio sam računa o karijeri Dejvis kup reprezentativaca Srbije Milojevića i Krstina, a zatim sam radio sa juniorom Markom Miladinovićem. Nastavio sam rad sa Viktorom Troickim. To je moj teniski put poslednjih pet godina – rekao je Pašanski za naš portal.
Da li u vašem slučaju važi ona floskula da je teže biti trener nego igrač?
Ne slažem se da je teže trenerima. Drugačije jeste. Igračima je uvek najteže, to je sigurno. Treneri mogu da donose trezvene odluke, ali je sve na igračima kako oni prihvate savete. Ima trenerski zanat svoje poteškoće, začkoljice… Na trenerima je da igrača napravi boljim, da napreduje i kao teniser, ali i kao čovek.
Kada se završi igračka karijera, uvek lebdi pitanje, da li je moglo više?
Uvek je moglo više. Često me to pitaju. Kad je neko 20. na ATP listi, onda bi ga pitali da li je mogao da buide 19 recimo? Sada Novaka, koji je prvi, pitaju da li može da bude najbolji svih vremena? Uvek postoji to pitanje. Neke stvari mislim da sam dobro uradio, neke bih promenio...
Da li živimo u vremenu “incidenta” u svetu tenisa, da “velika trojka” toliko dugo opstaje na vrhu? Da li Novak, Rafa i Rodžer toliko dobri ili si mlađi slabiji?
Godiše 1995. gde je Kirjos recimo nije bilo toliko kvalitetno. Ima na “turu” dosta starijih igrače jer mladi još nisu stigli. Sada, ova generacija 1999, 2000. godište je veoma jaka. Tu su Šapovalov, Feliks Ožer, Kecmanović, neko od njih su već u 20 najboljih. Kvalitetnija je nego prethodna. U moje vreme kada sam ja igrao, recimo generacija 1980, 1981 je bila odlična. Sa 19 godina, Federer, Hjuit, Rodik, Nalbandijan i Safin su igrali Masterse. Uvek je mladima bilo teškom da se probiju. Mlađi sada jednostavno nisu toliko dobri, na njima je da se dokažu i probaju da ugroze primat ovim asovima.
Šta mislite o Miomiru Kecmanoviću? Može li on za koju godinu da bude u Top 10 na svetu?
Ono što sam gledao bio sam prijatno iznenađen, da već sada igra na visokom nivou. Jedan je od tih mlađih koji bi trebalo da zameni ove najbolje. Ima prostora za napredak. Igra brzo, agresivno, mogao bih da ga poredim sa Vavrinkom, igra slično kao Švajcarac. Ako bude napredovao, napravio pravi tim oko sebe, vidim ga igrača na nivou Vavrinke, koji može da osvaja najveće turnire. Sa 20 godina je u Top 50, to je odlična prolazno vreme, nagoveštaj onogo što tek može da uradi. Ako ga povrede mimoiđu, vidim ga kao top igrača u budućnosti.
Koga vidite u finalu US Opena?
Novak jeste favorit, broj 1, svi znamo. Neće mu biti lako, to je sigurno. Nekako je Rafa izbačen iz tih tokova najboljih svih vremena, po meni nepravedno. Osvajao je najviše turnire na šljaci, to nije sporno, ali je osvajao i na svim podlogama. Mislim da Federer više ne može da bude na onom nivou na kojem je bio. Poraz u finalu Vimbldona je ostavio trajne posledice po njega. Imao je Švajcarac dobijeni meč. Novak je izvukao nešto što se ne izvlači. Rodžer je imao sve karte u rukama. Mislim da Federer više neće moći da osvaja Grend slemove. Nadala vidim kao glavnog konkurenta Đokoviću u Njujorku. Njega i kad otpišemo, on se vrati  – zaključio je Pašanski.
Teniski stručnjaci saglasni: Đoković osvaja US Open, Nadal glavna pretnja


The post MAXBETSPORT INTERVJU Boris Pašanski: Kecmanovića vidim kao top igrača, podseća me na Vavrinku appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.