MAĐARSKA ŠTAMPA: NOVAK JE POČEO U BUDIMPEŠTI

Izvor: Kurir, 05.Jul.2011, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAĐARSKA ŠTAMPA: NOVAK JE POČEO U BUDIMPEŠTI

BUDIMPEŠTA - Današnji "Nepsabadšag" u opširnom članku ukazuje da su pobednici Vimbldona Srbin Novak Đoković i Čehinja Petra Kvitova karijeru započeli upravo u Budimpešti, uz žaljenje što tako nešto nije uspelo ni jednom domaćem predstavniku

BUDIMPEŠTA - Mađarski dnevnik "Nepsabadšag" u opširnom članku ukazuje da su pobednici Vimbldona Srbin Novak Đoković i Čehinja Petra Kvitova karijeru započeli upravo u Budimpešti, uz žaljenje što tako nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nije uspelo ni jednom domaćem predstavniku.

- Đoković je 2004, tada kao 17.godišnjak osvojio turnir na Romai terenima u Pešti, s tim da je morao da krene od kvalifikacija, a usput pobedio dva mađarska Dejvis kup reprezentativca - Šebea Kiša sa 7:6 i 6:4, a Kornela Bardockija čak sa 6:4 i 6:2- podsetio je autor Šandor Arvai.

Prema njegovim rečima, češko-slovački tenis je uvek bio iznad mađarskog, imao je bolju infrastrukturu i više terena, iznedrio je jednog Ivana Lendla i Martinu Navratilovu, ali je "začuđujuće i za divljenje kako je Srbija, koja ni po čemu nije iznad Mađarske, mogla da stvori takvog šampiona kakav je Đoković".

- Među mnogobrojnim igračima sličnog teniskog znanja, uvek se na vrh probija onaj koji je mentalno najjači. Nesporno je da je Đokovićeva igra u poslednjih godinu dana silno napredovala, servisi su mu oštriji, ojačao je, a rad nogu mu je izvanredan, čak i na travi, hrani se na savremeni način- navodi se dalje u tekstu.

Prema oceni autora, međutim, najveća promena kod Đokovića može da se uoči u njegovom načinu razmišljanja.

- Iz običnog, laičkog ugla gledano, moglo bi se reći da je popularni Nole sazreo, ali stručno posmatrano, moramo konstatovati da on živi i trenira na profesionalni način, uvek zna gde, kada i šta treba da kaže, a na terenu se savršeno koncentriše- zaključio je Arvai.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.