Lodra eliminisao Đokovića iz Pariza

Izvor: Vesti-online.com, 11.Nov.2010, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lodra eliminisao Đokovića iz Pariza

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Masters turnira u Parizu, pošto je u 3. kolu poražen od domaćeg predstavnika Mikaela Lodre rezultatom 2:0, po setovima 7:6(6), 6:2.

Lodra, inače 34. teniser sveta, odigrao je perfektan duel sa Đokovićem i tako Srbina sprečio da odbrani titulu u Parizu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << još više ga udaljio od borbe za drugu poziciju pred završni Masters u Londonu.

U prvom setu oba tenisera bila su perfektna i bez greške na svoje svoje servise,  tako da nije viđena nijedna brejk lopta. U taj-brejku Novak je imao dve set lopte, ali se Lodra isčupao iz teške situacije i na kraju uspeo da dobije taj deo igre sa 8:6 za 56 minuta igre.

U drugom setu Lodra je nastavio sa kvalitetnim servisom, a već u trećem gemu uspeo je da napravi brejk i povede sa 2:1. Đoković je kod rezultata 2:3 imao 40:0, na servis Francuza, ali se Lodra još jednom izvukao i poveo sa 4:2, što je bio presudni trenutak drugog seta, ali i meča.

Francuz je u narednom gemu uzeo još jedan brejk i potom slavio sa 6:2 za plasman u svoje prvo četvrtfinale na turnirima iz Masters serije.

''Odigrao sam prvi set na visokom nivou, ali je Lodra bio u bitnim poenima pribraniji. Odlično je servirao, imao sjajne izlaze na mrežu i mogu samo da mu čestitam na zasluženoj pobedu'', izjavio je Đoković koga do kraja sezone očekuje turnir u Londonu, od 21. do 28. novembra a zatim i finale Dejvis kupa upravo protiv Francuske.

Lodra, koji će uskoro sa svojom Dejvis kup reprezentacijom gostovati u Beogradu u finalu tog takmičenja protiv Srbije, kaže da nije mogao ni da sanja da će pobediti Novaka.

"Ovo je fantastično...živim na samo 15 minuta odavde i takoreći sam kod kuće doživeo najveću pobedu u karijeri. Da mi je ovo neko rekao da ću da uradim,  naravno da bih mu se nasmejao", dodao je Lodra.

ATP turnir u Parizu igra se za nagradni fond od 2,75 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković eliminisan u Parizu

Izvor: Sportske.net, 11.Nov.2010

Najbolji srpski teniser poražen u trećem kolu Mastersa u Parizu protiv domaćeg takmičara Mikaela Ljodre koji je slavio sa 2:0 u setovima.

Nastavak na Sportske.net...

Lodra zaustavio Đokovića

Izvor: Danas, 11.Nov.2010

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u četvrtfinale ATP turnira u Parizu pošto je izgubio od domaćeg igrača Mišela Lodre sa 2:0, po setovima 7:6 i 6:2. Rođeni Parižanin je forsirao servis-volej igru, a ta taktika se pokazala kao plodonosna protiv branioca titule. Lodra nije...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.