Kraj za Novaka u četvrtfinalu Rolan Garosa

Izvor: VOA, 05.Jun.2018, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj za Novaka u četvrtfinalu Rolan Garosa

Drugu godinu zaredom, najbolji srpski teniser Novak Đoković završio je takmičenje na Otvorenom prvenstvu Francuske u četvrtfinalu - ovog puta porazom od Italijana Marka Čekinata u četiri seta - 6:3, 7:6 (4), 1:6, 7:6 (11). Čekinato, 72. teniser svet, koji do Rolan Garosa nije imao nijednu pobedu u glavnom žrebu grand slem turnira u karijeri, tako se plasirao u polufinale, gde ga čeka Austrijanac Dominik Tim, koji je prošle godine pobedio Đokovića u četvrtfinalu. Čekinato je igrao sjajno u prva dva seta,dobio prvi 6:3, a u drugom spasao tri set lopte pre nego što je rešio taj-brejk u svoju korist 7:4. Usledio je period Đokovićeve dominacije, 6:1 u trećem setu, vođstvo od 4:1 i 5:2 u četvrtom, koji međutim, nije uspeo da privede kraju na pravi način. Izgubio je servis pri rezultatu 5:3, spasao tri meč lopte u taj-brejku, pre nego što je Čekinato konačno uspeo da dobije meč - 13:11 u odlučujućem 13. gemu. Dvedesetpetogodišnji Čekinato je prvi Italijan u polufinalu grand slem turira u poslednjih 40 godina - pre njega je to, takođe u Parizu 1978, ostvario Korado Barazuti, koji je danas bio na tribinama da bodri svo0g sunarodnika.  U prvom četvrtfinalu Tim je bio ubedljiv protiv Nemca Aleksandra Zvereva - 6:4, 6:2 i 6:1 za menje od dva sata. Preostala dva četvrtfinala igraju se sutra, a sastaju se: Španac Rafael Nadal i Argentinac Dijego Švarcman, odnosno Hrvat Marin Čilić i još jedan Argentinac Huan Martin Del Potro.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Četvrtfinale i taj brejk koji će se pamtiti

Izvor: Mondo, 05.Jun.2018

Iznenađenje Rolan Garosa je Marko Čekinato, koji je uspeo da pobedi bivšeg šampiona Novaka Đokovića (3:1) i plasira se u polufinale. Odigrali su zanimljiv meč i završnicu o kojoj će se dugo pričati

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.