Ključ za pobedu protiv Medvedeva? Da igram najbolje što mogu

Izvor: B92, 10.Jan.2020, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ključ za pobedu protiv Medvedeva? Da igram najbolje što mogu"

Četiri meča u Australiji, četiri pobede Novaka Đokovića. Odličan start godine, ali sledi finiš takmičenja u Sidneju na premijernom takmičenju ATP kupa.

Novak Đoković je u meču sa Denisom Šapovalovim imao najveći izazov do sada u 2020. godini, ali je uspeo da ga prebrodi i donese Srbiji drugi poen.

Na kraju, naš tim je slavio sa 3-0 pošto je prethodno Dušan Lajović pobedio Feliksa Ožea-Alijsaima sa 6:4, 6:2, a na kraju, Srbija je dobila i meč >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u dublu. Nikola Ćaćić i Viktor Troicki su bili bolji od Pitera Polanskog i Adila Šamasdina, 6:3, 6:2.

Reklo bi se, savršen dan, ali Novak Đoković kaže da ima još dosta toga da uradi da bi tempirao formu na vrhunski nivo.

"Još moram da napredujem u određenim stvarima kako bih dostigao svoj najbolji nivo. Očigledno je da nisam najzadovoljniji, ali to što sam uspeo da pobedim Šapovalova mi je uteha. Uprkos tome što nisam igrao na najvišem nivou, svestan sam da sam ispred sebe imao protivnika koji je igrao veoma kvalitetan tenis, zadao mi je mnogo problema tokom meča".

"Sada je najbitnije da se odmorim kako bih bio spreman za meč protiv Danila Medvedeva. Verujem da će to biti još teži meč od ovog. Biće ovo zaista pravi test za mene pred Australijan Open", izjavio je drugi teniser sveta.

Đoković je oprezan pred susret sa teniserom iz Rusije.

"Poslednji put kad smo igrali me je pobedio. Veoma je žilav protivnik, godinu je završio na visokom nivou. Usudio bih se da kažem da su on i Nadal bili dva najbolja igrača u drugom delu sezone. Ima ekstremno jak servis, veoma dobro igra sa osnovne linije, zahteva da igrate na najvišem nivou. Možda na dva poslednja turnira nije igrao na željenom nivou, ali teško je pobediti ga i znam da ću morati da igram najbolje što mogu da bih ga pobedio", zaključio je Đoković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.