Kirjos objasnio zašto je Đoković najveći svih vremena

Izvor: B92, 04.Dec.2023, 12:02

Kirjos objasnio zašto je Đoković najveći svih vremena

Australijski teniser Nik Kirjos smatra da je Novak Đoković najbolji teniser ikada, ali i jedan od najvećih sportista na planeti.

Srpski as je protekle sezone osvojio tri od četiri Grend slem titule, te je tako stigao do "kote" 24.

Njih dvojica ranije nisu imala baš najbolji odnos, ali se sve promenilo na Vimbldonu prošle godine kada je počela "bromansa".

“Mislim da je Novak najbolji teniser svih vremena. Ima 24 Grend slem titule, a mislim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ima još nekoliko u sebi, to je neverovatno. Mislim da ne dobija dovoljno zasluga za to. Na ATP turu je aktivan skoro 20 godina", rekao je Kirjos u intervjuu za Pirsa Morgana i dodao:

"Osim toga, tenis je jedan od retkih sportova na svetu gde ne znate koliko će trajati meč, može trajati sat i po, četiri sata, planovi se menjaju. Morate biti sposobni da se prilagodite. Zato mislim da je Novak jedan od najvećih sportista u istoriji, nije kao u fudbalu gde igrate 90 minuta".

Kirjos i Đoković će se ponovo susresti na Australijan openu, samo što još nije izvesno da li će se Nik oporaviti do tada.

Podsetimo, njih dvojica su igrali na egzibiciji uoči prvog Grend slema u sezoni 2023, da bi se koji dan kasnije Kirjos povukao sa turnira zbog povrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.