JOKIĆ I NOLE SU NAJBOLJI U SVOJIM SPORTOVIMA ali nisu dovoljno plaćeni! Nikola sedmi, Đokovića nigde na listi

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2023, 20:21

JOKIĆ I NOLE SU NAJBOLJI U SVOJIM SPORTOVIMA ali nisu dovoljno plaćeni! Nikola sedmi, Đokovića "nigde" na listi

Prvi reket sveta plaća "dva ceha".

Najbogatiji sportista planete je Kristijano Ronaldo, koji će u sledećoj sezoni imati najjači ugovor u istoriji, po kom će dobiti 200 miliona evra za godinu dana.

Jedan od najboljih i najuticajnijih sportista svih vremena ne iznenađuje to što je i na ovoj listi na tronu, ali pitate se ko je iza njega?

Novak Đoković i Nikola Jokić su svakako sportisti koji su među najboljima na planeti, a na listi najjačih ugovora >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na svetu nema Novaka.

Razloga ima nekoliko, najpre reč je o individualnom sportu, a pozanto je i da su mnogi otkazali sponzorstvo zbog njegovih stavova.

Podatak da je od tenisa u 2022. godini zaradio "svega" 10 miliona dolara (što je najviše u svetu tenisa za pomenutu godinu) je dokaz da u top 10 ove liste ne bi bilo mesta za njega, kao ni za jednog drugog tenisera.

Iza Kristijana Ronalda je sada njegov kolega Ngolo Kante koji će u sezoni pred nama imati 100 miliona evra, dakle, duplo manje od Kristijana Ronalda, a isti iznos imaće i Karim Benzema, takođe novi fudbaler Al-Itihada.

Luis Hamilton će uskoro biti na četvrtom mestu ukoliko prihvati ugovor Mercedesa i imaće 58 miliona, a na petom je Stef Kari koji će u sezoni pred nama zaraditi oko 47 miliona evra. Šesti je još jedan vozač Formule 1, Maks Ferštapen sa 46 miliona evra.

Sedmi je tek Nikola Jokić sa 43 miliona evra koliko ima i Lebron, a onda slede kvoterbekovi u NFL ligi, Lamar Džekson koji nastupa za Rejvense, kao i Džejlen Hurts koji imaju za nijansu niže plate od Jokićeve.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.