JEDAN OD NAJVEĆIH STRUČNJAKA U ISTORIJI PROGNOZIRA: Novak je blagi favorit! Dao je i dragocen savet Đokoviću

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jun.2023, 10:57

JEDAN OD NAJVEĆIH STRUČNJAKA U ISTORIJI PROGNOZIRA: Novak je blagi favorit! Dao je i dragocen savet Đokoviću

Meč je na programu u petak.

Srpski teniser Novak Đoković sastaje se u petak sa (za sada) zvanično prvim reketom planete Karlosom Alkarazom u polufinalu Rolan Garosa.

Amerikanac Bred Gilbert, po mnogima jedan od najboljih stratega koga je ova igra imala, za ATP je "skenirao"predstojeći dvoboj Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza.

 -Ako ne želi da ga protivnik šeta po terenu, Novak mora da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << napadne. Mislim da bi trebalo da igra ofanzivnije nego do sada - istakao je trener koji je sa Andreom Agasijem i Endijem Rodikom stigao do prvog mesta na svetskoj listi, a radio je i sa Endijem Marejom na početku njegove karijere.

Amerikanac, koji je bio i odličan teniser (bio je četvrti na svetu krajem osamdesetih), hvali Španca, ali daje prednost Srbinu.

- Za mene je Novak lagani favorit, pre svega zbog ogromnog iskustva. Njegov veliki kvalitet je što začas može da promeni način igre. To naročito važi za mečeve na tri dobijena seta - rekao je Gilbert.

o Špancu ima mnogo reči hvale.

- U odnosu na prošlu godinu, igra sa mnogo više veštine i varijacija. Iako i dalje može da probije protivnika, ne žuri, čeka priliku. U poslednja tri duela za rivale je imao tenisere sa jednoručnim bekhendom (Šapovalov, Muzeti i Cicipas prim. aut.), Novak ovaj udarac igra sa dve ruke, mnogo je stabilniji i Alkarazu neće biti tako lako da rešava poene.

Pomenuo je i da Đoković nikada nije pobedio mladog Španca.

- Za razliku od većine protivnika koji protiv Novaka donesu pun džak poraza, on nikada nije izgubio od njega. Igrali su samo jednom, prošle godine u Madridu, i Alkaraz je dobio veoma neizvestan meč. To ne mora da bude ključno, ali može da pomogne.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gde možete da gledate meč polufinala Rolan Garosa između Alkaraza i Đokovića?

Izvor: Danas, 07.Jun.2023

Od trenutka kada je obavljen žreb za ovogodišnji Rolan Garos potencijalni duel između Karlosa Alkaraza i Novaka Đokovića označen je kao finale pre finala.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.