Ivanišević: Đoković planira da igra na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu

Izvor: B92, 11.Sep.2023, 03:08

Ivanišević: Đoković planira da igra na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, održao je konferenciju za medije posle finala US opena.

Srpski as je osvojio četvrtu titulu u Njujorku, pobedom nad Danilom Medvedevim posle tri seta.

Malo je falilo da Novak ove sezone osvoji kalendarski Slem, međutim, Karlos Alkaras je slavio na Vimbldonu.

"Ostaje žal što nije osvojio Vimbldon, falila su dva, tri poena da osvoji sva četiri, ali evo ga 24. Grend slem i moramo biti srećni", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ivanišević.

Novak je još jednom pokazao da je jedan od najvećih sportista na svetu.

"Ovo je jedan od najvećih uspeha u sportu, ne samo u tenisu, on je pobednik i motiviše se sa Nadalom i Federerom, tako su se gurali, ali on je rođeni pobednik. Ako mu kažete da ne može, on će vam dokazati da može, čak i kada je povređen, kada se ne oseća dobro. Ne mogu da kažem da smo svi sa Balkana takvi, on je najbolji i tako je kako jeste."

Meč protiv Medvedeva nije bio nimalo lak.

"Imao je malo sreće, Danil mu je dao prvi set, taj brejk je bio poklon. Sa Danilom morate da budete uvek oprezni, bilo je dosta relija, a onda je usledio drugi set koji ne znam kako je osvojio. Ne bih rekao srećan, ali je igrao neke neverovatne poene, pogotovo na set lopti. Onda je usledio taj-brejk, vratio je energiju, taj-brejk je bio krucijalan. Taj-brejk je bio krucijalan i na Vimbldonu, da ga je uzeo, bilo bi 3:0. Da ga ovde nije uzeo, i ovde bi bilo drugačije, ko zna kakav bi bio treći set."

Đoković ne razmišlja o penziji, pošto i dalje niže uspehe.

"To morate da pitate njega, ne mislim da će stati. On misli da će da igra Olimpijske igre u Los Anđelesu! Ne znam šta je u njegovoj glavi, on 24 sata razmišlja o tome šta bi mogao da ostvari sve."

Granice za Novaka ne postoje.

"Možda bih bio iznenađen da nisam pored njega. Kada osvoji 25. GS, pitaće se zašto ne 26. GS? Uvek gleda da je spreman, generalno uvek želi više i sve želi da bude perfektno, zato i ima ovakve rezultate.- Ne šali se brojevima, shvata ih mnogo ozbiljno, ali nije lako da se motiviše sa malim turnirima. Mora to da čini da bi igrao dobro na velikim, kao što je to uradio sa Sinsinatijem i US Openu, posle tog meča sa Alkarazom. Tako je prežalio Vimbldon, brojevi su jako bitni i to je tako."

Česta je komunikacija tokom meča.

"Kada je nervozan žuri, ali sam mu govorio da procesuira u glavi šta se dešava. Došlo je do borbe, kada je ponovo napravio brejk, zaigrao je ponovo dobro. Kada je nervozan, njegove loptice idu mnogo dugačko. Ipak, i on je ljudsko biće. Znala se taktika. Dosta serviranja na vani i prilazak na mrežu. Ostaje sa njim pa makar pao u nesvest i da ga čeka. Igra pet gemova i ne dozvoljava ništa. Taktički se držao dobro, ali malo je u trećem setu izgubio ritam, ali i on je čovek od krvi i mesa, može se i njemu desiti."

Prisetio se i trećeg kola, kada je Novak preokrenuo protiv Lasla Đerea.

"Neugodan igrač, vodio sa 2:0 u setovima. Ne veruješ da vodiš, ne znaš da li ćeš dobiti ili nećeš. Sve ostalo je bilo glatko, kontrolisano. Da je izgubio ta-brejka, gledali bi totalno drugi meč."

"Nije mi lakše, GS je finale je GS je finale, hočeš da igraš dobro, da dobiješ. Moglo je i ovde biti drugačije, ali sad sam se ušemio, čuješ ga, ne čuješ ga... Falio mi je ovaj US open sa njim, sve sam kompletirao, mogu otkaz da dam, imam sve sa njim! Ne gledam budućnost, moram na operaciju kolena posle ovoga i šta bude biće".

Ivanišević ne veruje da će Đoković nastupiti na turneji po Kini.

"Teško da će doći do Kine... Za sad u planu, više ne nego da. Mora se odmoriti i posložiti, igra Dejvis kup, to mu je bitno. Grupa izgleda dobro, to mu je prioritet i taj završni Masters. Ako je važan Torino, onda se treba pripremiti, ali sada treba uživati u ovome", zaključio je Goran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.